Open tenten maken kleine zomeractiviteiten mogelijk

Burgemeester de Keyser geeft in de open tent uitleg over het relanceplan 8020. De afgevaardigden van de verenigingen zien het wel zitten. © (Foto PH)
Redactie KW

Waar in andere gemeenten bijna alle zomeractiviteiten worden geschrapt, nodigt het bestuur van de gemeente Oostkamp de verenigingen uit om toch kleine buitenactiviteiten te organiseren, weliswaar binnen alle veiligheidsvoorschriften rond Covid-19.

Iets dat door heel wat mensen wordt gewaardeerd. Vertegenwoordigers van de Waardamse verenigingen waren uitgenodigd bij de opening van de open tent op hun Dorpsplein waar die activiteiten kunnen doorgaan. Toch vingen we op dat de nieuwe beperkende maatregelen van eerder deze week, geen cadeau zijn voor heel wat organisatoren.

“Als gemeente willen we het sociale en economische leven maximaal ondersteunen bij de voorzichtige terugkeer naar het ‘normale leven'”, steekt burgemeester Jan de Keyser van wal bij de opening van de open feesttent (= shelter) op het Dorpsplein. “De gemeente voorziet in alle deelgemeenten een overdekte openluchtruimte (shelter) waar verenigingen een activiteit kunnen organiseren. Na een algemene oproep naar meer dan 300 verenigingen werd er een mooi gevuld zomerprogramma gemaakt met tal van kleine activiteiten die georganiseerd worden over de volledige gemeente.”

“Uiteraard komt de volksgezondheid op de eerste plaats”, stelt de burgervader, “Maar de mentale gezondheid van de mensen is eveneens belangrijk. Met toch een vorm van sociaal contact te behouden krikken we die alvast wat op. Daar bovenop is de gezondheid van onze lokale economie ook heel belangrijk Velen kunnen een tweede lockdown niet overleven. Het is belangrijk dat we de juiste balans vinden in wat we toestaan en wat niet. We stellen ons kwetsbaar op. Alles afgelasten zou makkelijker geweest zijn maar dan creëer je misschien weer nieuwe problemen. Dag per dag volgen we de situatie op en indien er toch bijkomende maatregelen moeten genomen worden dan kunnen wij als lokale overheid heel vlug schakelen.”

In laatste instantie hebben toch enkele verenigingen hun deelname ingetrokken uit veiligheidsoverwegingen. Zo vond dansgroep Dance Passion die op zaterdag in Waardamme zou optreden het te risicovol. Toch blijven er heel wat mooie activiteiten over. Omdat de nieuwsbrief hierover nog niet in de Oostkampse bussen is beland vermelden we graag dat toneelkring Ware Vreugd op zondag 2 augustus (11u.30 , 14u en 16u30) een komisch coronatoneeltje opvoert. Woensdagavond om 20 uur heeft Waardammenaar Stefaan Bollaert zijn broer en beroepsmuzikant Filip Bollaert uitgenodigd die naast de bekende gitarist Eric Melaerts ook nog een grote naam uit het Belgische rock- en popwereldje zal meebrengen. Een verrassingsact om U tegen te zeggen dus. Volgens Stefaan Bollaert zijn de muzikanten razend enthousiast omdat er eindelijk nog eens een plaats is waar er mag en kan opgetreden worden. De rest van de programmatie zal binnenkort dus te lezen zijn in de nieuwsbrief ‘KERNgezond 8020’.

De mobiele tent blijft in Waardamme staan tot en met 12 augustus. Vanaf 14 tot 26 augustus verhuist ze naar het Kerkplein in Hertsberge. (PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten