Open Ieper pleit voor winterterrassen in Ieper

Tijdens de gemeenteraad van Ieper maandagavond ging het nog maar eens over de terrassen op de Grote Markt.

Open VLD wil dat er het jaar rond kunnen staan, de meerderheid blijft bij haar standpunt dat dat in principe niet kan, maar maakte toch een kleine opening. “Niet minder dan 54 Brugse horecazaken vroegen en kregen deze winter een vergunning voor losse terrassen: een beperkte rij tafels en stoelen tegen de gevel. Het project werd uitermate positief geëvalueerd door de stad en de horeca”, aldus Emmily Talpe van Open Ieper.

“Wat heeft die kermis daarmee te maken?”

“Er is altijd wel een aanleiding om de terrassen op de agenda te zetten, maar wij als meerderheid hebben ons standpunt, hebben daar goede argumenten voor, en gaan daar niet telkens van afwijken”, antwoordde CD&V-fractieleider Jan Breyne. “Dat de oppositie hierover steeds tussenkomt, komt doordat de huidige regeling onzin is: u koppelt de start van het terrasseizoen aan het einde van de kermis, maar wat heeft die kermis daarmee te maken?”, reageerde Philip Bolle van SP.A.

“Als de horeca vragende partij is”

Schepen Katrien Desomer (CD&V) antwoordde dat er al eens winterterrassen mochten staan in Ieper, in 2006-2007, en dat toen maar drie horecazaken daarvan gebruik hebben gemaakt. “Maar als de horeca daar nu wel vragende partij voor is, zullen we als stad overwegen om er in mee te stappen. Bij uitzonderlijk mooi weer kunnen de horeca-uitbaters trouwens nu al de toestemming vragen om losse tafels en stoelen voor hun zaak te zetten.”

(pjb)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.