Open Huis in Staden opent zomerbar

Koen Maertens en Alexia Deboutte van Open Huis klinken alvast op het succes van hun zomerbar. © Joke Couvreur
Redactie KW

De Stadense vakantiehoeve Open Huis had zwaar te lijden onder de coronacrisis. Zo werd de vijftiende editie van familiebeurs Schone Schaapjes afgelast. De familie Maertens vat de koe na de heropening van de vakantiehoeve meteen bij de horens. Ze openen dit weekend immers een zomerbar.

Open Huis mocht sinds halfweg maart tot 8 juni geen gasten meer ontvangen. Ook familiebeurs Schone Schaapjes werd afgelast. “Het had een feesteditie moeten worden”, vertelt Koen Maertens. “We hopen in september een ‘corona-editie’ van Schone Schaapjes te kunnen inrichten. De feesteditie plannen we voor het pinksterweekend van volgend jaar.”

Bubbeltafels

Open Huis kreeg het maandenlang zwaar te verduren. Enkel de schapenboerderij was nog actief. Uitbaters Koen Maertens en Alexia Deboutte blijven evenwel niet bij de pakken zitten. “Vanaf zaterdag 20 juni openen we een zomerbar”, vertelt Koen. “Die is telkens op zaterdag open vanaf 18 uur en op zondag vanaf 11 uur. Je kan er genieten van lekkere hapjes, gerechtjes en verfrissende drankjes. Wekelijks zetten we specialiteiten in de kijker, terwijl we ook thema-avonden en optredens plannen. We houden het daarbij ook veilig. Zo voorzien we aparte ‘bubbeltafels’ waaraan maximum 10 personen kunnen zitten. De grote tuin en de vele open ruimtes op ons domein laten gasten ook toe om op een veilige manier te genieten in open lucht. In juli en augustus willen we onze bar ook op donderdag- en vrijdagavond openen.”

“De toegang is volledig gratis, vooraf reserveren hoeft niet, maar wie wil zeker zijn van een plaatsje reserveert best. Tijdens de week willen we onze zomerbar ook open stellen voor bedrijven, groepen of fietsgroepen, besturen en personeelsgroepen. Het barbezoek kan ook in combinatie met een vergadermoment in één van onze ruimtes. Groepen die willen langskomen dienen te reserveren.”

De zomerbar van Open Huis bevindt zich in de Ieperstraat 157. Meer info en reservaties via info@openhuis.be. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier