Open Bedrijvendag in Kortrijk in het teken van (brand)veiligheid

Axel Vandenheede

Op zondag 1 oktober vindt Open Bedrijvendag plaats. RAS uit Kortrijk is een van de deelnemers. “Mensen zullen bij ons kunnen zien welke beveiligingssystemen er bestaan, maar we willen ook de aandacht vestigen op het belang van rookmelders”, stelt Didier Brichaut.

Wie straks in Kortrijk een bedrijf wil bezoeken en iets wil bijleren, moet bij RAS in de Brugsesteenweg in Kortrijk langsgaan. Dit bedrijf is gespecialiseerd in elektronische veiligheidsproducten. “We zijn een distributeur en hebben een netwerk van meer dan 60 installateurs in België en Luxemburg“, stelt marketingmanager Didier Brichaut. “Tijdens Open Bedrijvendag willen we Security Expert in de schijnwerpers zetten en de drempel naar elektronische beveiliging toe verlagen.”

De bezoekers zullen niet alleen een drankje en een frietje aangeboden krijgen, ze zullen ook veel informatie en enkele demonstraties kunnen meepikken. “We zullen tonen wat een ANPR-camera of thermische camera is en wat je ermee kan doen, welke soorten toegangscontroles (met vingerafdrukken, gezichtsherkenning…) er bestaan, enzovoort. Er is ook een demo met een mistgenerator voorzien om inbrekers weg te jagen. (lacht)Wie wil, zal dit aan den lijven kunnen ondervinden in een speciale cabine.”

Zoek geen uitvlucht

Ook belangrijk is het aspect brandveiligheid. “We willen van die dag gebruikmaken om de mensen erop te wijzen dat het echt noodzakelijk is om rookmelders in je huis te hangen“, pikt Thomas Gérard in. Hij is salesmedewerker bij RAS. “Bij woningbranden vallen nog altijd veel te veel dodelijke slachtoffers omdat de bewoners geen rookmelders hebben. Of te weinig. Want eentje in bijvoorbeeld de hal is ook niet genoeg. Bovendien worden rookmelders regelmatig op plaatsen gehangen waar ze niet of minder van nut zijn of werken ze niet naar behoren…”

“Als het begint te branden, heb je drie minuten om uit je woning te raken” – Didier Brichaut

Gratis rookmelder

Daarom heeft RAS zelf een campagne gelanceerd: ‘Zoek geen uitvlucht’. “Wie langskomt, zal een waardebon van ons krijgen, waarmee die persoon gratis een audit kan laten doen van de woning door een specialist. Die zal ook nog een rookmelder plaatsen. Die bon zal voor onbepaalde tijd geldig zijn. Zo willen we als bedrijf ook meehelpen om het aantal slachtoffers tijdens woningbranden te verminderen. Vergeet niet dat je vandaag als bewoner maar drie minuten de tijd hebt om uit je woning te raken als het begint te branden. Vooral ‘s nachts is dat een probleem omdat je dan de rook niet ruikt. Rookmelders kunnen dus wel degelijk je leven redden”, aldus nog Thomas Gérard en Didier Brichaut.

Van bedden tot kunststof

Op 1 oktober kan je in Kortrijk ook nog terecht bij zes andere bedrijven. Bij Ergodôme in de Sint-Janslaan zullen experten slaapsystemen uitleggen, kan je plaatsnemen in zetels… Verder wordt dan ook de ‘powernap cabin’ voorgesteld. Ook Esterline gooit de deuren open. Dit bedrijf ontwerpt en produceert producten voor de luchtvaart en defensie. In de Fabriek voor de Toekomst (Etienne Sabbelaan) kan je zien hoe nieuwe kunststofproducten worden gemaakt. Bij Monserez in de Meensesteenweg kan je in de nieuwe showroom nieuwe modellen van BMW en Mini zien. Zin in wat beweging? Ga dan naar Pilates C(Cannaertstraat). Tot slot kan je ook een kijkje gaan nemen bij Voka Kamer van Koophandel in de Kennedylaan.

www.openbedrijvendag.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.