Op zoek naar een mooie krabpaal of een design voederbakje voor je kat? Wout en Nikita uit Waregem maken ze zelf

Wout en Nikita lanceerden hun merk Dierbaar.
Wout en Nikita lanceerden hun merk Dierbaar.
Redactie KW

Wie liever geen gigantisch gedrocht van een kattenkrabpaal in zijn living heeft staan, of de kat graag een mooi voederbakje voorschotelt, is bij Wout Van Den Driessche en Nikita Verhelst aan het juiste adres. Met hun merk Dierbaar lanceerden ze intussen drie producten, gericht op katten.

Zelf zijn marketeer Wout Van Den Driessche (31) en houtbewerker Nikita Verhelst (28) uiteraard kattenliefhebbers. Het idee voor het bedrijfje ontstond toen één van de twee vrienden drie jaar geleden op zoek ging naar benodigdheden voor zijn nieuwe kat.

Mooi en functioneel

“De kattenkrabpalen in de winkels, vond ik niet echt mooi. Daarom besloten we iets te maken dat zowel mooi als functioneel is voor mens en kat”, legt Wout uit. Zo ontstond Vonk: een krukje met opbergruimte voor bijvoorbeeld kattenspeeltjes, dat meteen ook als krabpaal fungeert.

“Initieel was dat krukje gewoon voor onszelf, maar vrienden zagen er iets in en moedigden ons aan om er iets mee te doen. Dan zijn we een webshop begonnen”, vult Nikita aan. Intussen zijn er nog twee producten bijgekomen. Eerst was er Nest, een bijzettafeltje waarin de kat kan slapen of liggen. Vorige week lanceerden de vrienden dan ook Bron, een design voederbakje.

Geen plastic

“Meestal zijn de bakjes gemaakt uit plastic, en daar zijn we niet echt fan van. Onze voederbakjes bestaan uit een houten houder en een keramisch bakje”, klinkt het. Voor Wout en Nikita is Dierbaar voorlopig nog een zijprojectje. Momenteel geven ze ook 10 procent korting bij aankoop van een Bron-voederbakje.

(PJN)

Info: www.krabdesign.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.