Op de Kemmelberg kan je dineren in je eigen bubbelhuisje

Francky Callens en Valérie Claeys met hun bubbelhuisjes. (foto EF)
Redactie KW

Begin februari veranderde de bekende zaak de Belvédère van naam. De nieuwe uitbaters Francky Callens en Valérie Claeys kozen voor ‘In de Gouden Jaren’ met een knipoog naar de gouden jaren 60,70 en 80. “Die sfeer brengen we straks ook in onze bubbelhuisjes.”

De restaurantuitbaters plaatsten ondertussen tien zogeheten bubbelhuisjes op het grasveld naast het restaurant. “Op die manier hopen we toch op een volle capaciteit te kunnen draaien. We verliezen door het herinrichten van het restaurant heel wat plaatsen die we nu met de bubbelhuisjes kunnen recupereren.” De bubbelhuisjes zijn houten chalets die deze zomer voorzien waren als slaaphuisjes door de firma All Events uit Zedelgem, voor op de weide van Rock Werchter. “Het evenementenbureau kan ze daar niet leveren en was erg blij met onze vraag om ze te plaatsen op de Kemmelberg. De huisjes bieden plaats aan twee tot acht personen.”

Wie kiest voor een bubbelhuisje om er te tafelen krijgt er meteen een unieke beleving bij. “Zo kunnen we er toch nog iets positiefs van maken. In elk huisje kunnen klanten met hun eigen bubbel dineren. We zorgen voor aparte ingangen naar de toiletten die op geregelde tijdstippen zullen ontsmet worden. Net als de huisjes zelf, voor de volgende klanten. Wat de overheid ons voorschrijft zullen we verder ook doen.”

“Elk huisje krijgt een eigen thema: een Europese vakantiebestemming”

Een van de bubbelhuisjes zal ingericht worden als bar. De anderen krijgen allemaal een thema gelinkt aan een Europese topbestemming. “Zo hebben onze klanten ook het gevoel op reis te zijn in pakweg Parijs of Rome. We voorzien van elke bestemming een aantal foto’s die doen wegdromen.”

De uitbaters spelen zo verder in op het interieur van binnen in de zaak. Daar hangen tal van zwart-witfoto’s van bekende gezichten uit de voorbije eeuw. “Voor ons zijn vooral de jaren 70 de periode waar we graag op terugblikken. Jaren vol verdraagzaamheid en zonder afgunst.”

Tussen de voorziene bubbelhuisjes hangen de uitbaters een slinger vol bollampen. “Daarmee zitten onze klanten in een resort op hun favoriete vakantiebestemming, die nu dus Kemmel wordt voor deze zomer.” De bubbelhuisjes blijven staan tot en met 30 september. Aansluitend worden op de Kemmelberg dan de rally en Gent-Wevelgem georganiseerd. “En laten we met zijn allen hopen dat we dan geen heropflakkering van het virus hebben.” (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier