Op 1 april gaat La Escalera in Roeselare opnieuw open, dit keer op het Polenplein

Sharon Ramboer start een nnieuwe zaak met een bekende naam (La Escalera) en een vertrouwd concept op het Polenplein. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Sharon Ramboer start een nnieuwe zaak met een bekende naam (La Escalera) en een vertrouwd concept op het Polenplein. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

La Escalera, de cocktail- en tapasbar in de Delaerestraat, was een naam als een klok in de Roeselaars horecawereld. Maar toen de eigenaar andere plannen had met het pand moest Sharon Ramboer (39) met haar zaak wijken en vond ze een nieuwe uitdaging in KOERSkaffee. “Het draait super”, zegt ze daarover. “Maar het idee om La Escalera opnieuw op te starten is nooit uit mijn gedachten gegaan. En op 1 april gaan we in principe open. Dit keer op het Polenplein, we moeten hier vanuit het KOERSkaffee enkel de straat oversteken.”

Nu haar horecazaak KOERSkaffee gesloten is, heeft Sharon Ramboer haar outfit veranderd in die van bouwvakker. Sharon is gepokt en gemazeld in het horecavak. “Ik begon ooit op mijn 15de in de Vossenberg, ik deed er veel ervaring op. Daarna werkte ik in diverse zaken: van de Vijfwegen tot de Bistro. Ik combineerde ook vaak verschillende jobs. Met La Escalera begon ik in april 2011, als we straks open kunnen gaan zal dus dat exact tien jaar na de opening in de Delaerestraat zijn.”

Het succes van KOERSkaffee overtrof onze verwachtingen

In die Delaerestraat moest La Escalera wijken voor een nieuwbouwproject. “Maar het pand staat er dik twee jaar later nog onaangeroerd. We hadden dus eigenlijk nog altijd kunnen openhouden.” Maar zo liep het dus niet. En anders was Sharon wellicht geen kandidaat geweest om het KOERSkaffee te openen. Een uitdaging die ze aanging met Marc Carlisle. Ondertussen doet zet ze alleen de zaak verder met haar team. “We wisten toen ook niet dat het KOERSkaffee zo’n bom ging zijn. Het overtrof in veelvoud onze verwachtingen. Binnen kunnen we hier 68 mensen een plaatsje bieden – in coronasetting 45 mensen – en buiten zijn dat er een 90-tal. Het is hier iedere dag volle bak. Zelf heb ik de voornamelijk de West-Vlaamse gerechten die we serveren ontwikkeld, maar ondertussen hebben Carine en Steffi mijn taken in de keuken overgenomen en zorg ik voor toog en zaal. Maar ik spring bij waar nodig uiteraard.”

Ook voor feestjes en communies

Maar naast het KOERSkaffee zal Sharon straks nog energie naar La Escalera laten vloeien. “We kunnen het pand op de het Polenplein 5 huren, waar vroeger een kinesist zijn praktijk had. Het gebouw situeert tussen Suurplas en Café Cirque. “Het licht voor de bestemmingswijziging moet nog op groen gezet worden, maar we hopen dat dat vlot loopt. De werken zijn ondertussen gestart. We willen het een moderne, gezellige look geven. Binnen zullen er ongeveer 50 mensen een plaatsje hebben, op ons terras vooraan voorzien we ruimte voor 30 mensen. Er komt ook een volledig geïnstalleerde keuken. Bedoeling is om beide zaken aanvullend te laten werken. La Escalera zal enkel open zijn op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en ook op dinsdagvoormiddag tijdens de markt. Maar als het KOERSkaffee te klein is voor pakweg ontbijten tijdens Dwars door Vlaanderen, dan kunnen we ook van onze bijkomende ruimte gebruik maken. De ruimte zal ook kunnen afgehuurd worden voor feestjes of communies. In het vroegere La Escalera serveerden we vroeger ook spaghetti en croques, dat zal nu niet meer zo zijn. We mikken daar met cocktails en lekkere wijntjes op het cafégebeuren, aangevuld met echte lekkere tapas.”

Topzomer achter de rug

Sharon is ook super content over de gang van zaken in het KOERSkaffee. “We hebben na de eerste lockdown ook een topzomer achter de rug. Maar nu zouden we graag opnieuw open gaan natuurlijk. Aan takeaway hebben we ons niet echt gewaagd. Het aanbod is al erg groot. Onze energie hebben we ondertussen in de nieuwe plannen voor La Escalera gestopt. In het KOERSkaffee hebben we onze vaste equipe, in de La Escalera willen we ook een jong en dynamisch team. Op personeelsvlak kunnen we elkaar wat aanvullen, maar dat zullen we straks wel ondervinden. We hopen te openen op 1 april en misschien valt die datum wel samen met de heropening van de horeca.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.