Oostrozebeke werkt aan commercieel plan

De gemeente Oostrozebeke wil van het centrum een dynamisch commercieel centrum maken. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Nu de dorpskernvernieuwing zo goed als achter de rug is, wil de gemeente werk maken van een strategisch commercieel plan. Tijdens de jongste gemeenteraadszitting gaf schepen Olivier De Marez enige toelichting.

De thema’s die aan bod kwamen om dit commercieel plan te realiseren, zijn volgens de schepen kernversterking, kernafbakening, betere communicatie met handelaars, een aangepast parkeerbeleid en aanpak van de leegstand. Het uiteindelijk doel is te komen tot een efficiënt en doeltreffend detailhandelsbeleid. De conclusies van het uit te werken commercieel plan komen volgens de schepen neer op het aanpassen van het huidig parkeerbeleid, het centrum nog aantrekkelijker maken (meer sfeer en beleving) en vooral het bevorderen van de samenwerking tussen de handelaars onderling.

Acties 2022

We vroegen de schepen welke acties er voorzien zijn in 2022 om van het centrum een dynamisch commercieel centrum te maken. “Er wordt voor het eerst gedacht aan de organisatie van een informeel contact en netwerkmoment tussen het lokaal bestuur en handelaars, kmo’s en grote bedrijven. Een tweede actiepunt voor 2022 kan zijn het organiseren van een braderie en de oprichting van een lokale economische raad. Op langere termijn kan gedacht worden aan het scheppen van winkelwandellussen met groene doorsteken. Ook het straatmeubilair moet aangepakt worden en er moet een optimalisatie komen van wandel- en fietszoektochten.”

Parkeren

Er zal naar de toekomst toe ook een voorstel uitgewerkt worden om voldoende shop & go-plaatsen te voorzien met strategische parkings als ondersteuning. Bij het scheppen van deze parkeerplaatsen moet ook rekening gehouden worden met de locatie van de winkels en er moet een correcte spreiding komen. Er zal vooral worden uitgekeken naar parkingvoorziening op eigen terrein. Ook de aanleg van randparkings op 200 meter zijn belangrijk wat neerkomt op maximaal drie minuten stappen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.