Oostends restaurant Adelientje sluit definitief

Velen zullen het niet graag horen. De vrouw van de onfortuinlijke Chris Boucquez, die in oktober om het leven kwam na een val van een trap, liet weten dat restaurant Adelientje in de Bonenstraat niet meer zal openen.

Wijlen Chris Boucquez met zijn kinderen Julian, Amelie en Axelle. © JRO

Op zondag 11 oktober kwam Chris Boucquez zwaar ten val toen hij de trap afdaalde. Chris was op dat moment bezig met de voorbereidingen om het restaurant in de late voormiddag te openen. Na zijn val bleef Chris roerloos liggen. Zijn vrouw Cindy vond haar man en belde meteen de hulpdiensten, maar dat mocht niet meer baten. Chris overleed even later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Facebookbericht

“Op zondag 11 oktober is mijn lieve echtgenoot, papa van onze drie prachtige kinderen en tevens zaakvoerder en chef van ons restaurant overleden na een dramatische val van de trap. Met spijt in het hart laat ik dan ook weten dat ons restaurant niet meer zal openen. Bedankt voor het jarenlange vertrouwen. We zullen jullie missen.”

Met deze Facebookstatus maakte Cindy nu bekend dat het restaurant de avond voor het fatale ongeval voor het laatst de deuren sloot.

Levenswerk

Het populaire restaurant in de Bonenstraat blijft dus dicht. Adelientje werd door de ouders van Chris, Jacquez Boucquez en Marie-Rose Lecomte, 50 jaar geleden overgenomen, maar bestond als sinds 1912.

Chris vertelde enkele maanden voor zijn overlijden nog uitvoerig in onze krant hoe trots hij wel was dat hij het levenswerk van zijn ouders kon verder zetten. In juli vierde hij nog de vijftigste verjaardag van de verbondenheid van de familie Boucquez met het Adelientje. Daar komt nu definitief een einde aan. (JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.