Oostende roept horeca op om maatregelen strikt op te volgen

Archiefbeeld. © (Foto Belga)
Redactie KW

Oostende roept de horeca vrijdag op om de coronamaatregelen strikt op te volgen. De oproep komt er na controles bij de horecazaken. Daaruit bleek dat er niet overal voldoende afstand is tussen tafels op terrassen. De stad zal de komende weken streng controleren en indien nodig sanctioneren.

De stad Oostende vraagt horecazaken om extra aandacht te besteden aan hun terrassen. Die terrassen mochten bij de heropening van de horeca uitbreiden om beter de afstand tussen tafels te garanderen en minder capaciteit te verliezen. Bij controles werd echter vastgesteld dat er niet overal voldoende afstand is tussen de tafels.

Die afstand moet ten minste 1,50 meter, tenzij ze gescheiden worden door een plexiglazen wand of een gelijkwaardig alternatief, met een minimale hoogte van 1,80 meter. Daarom roept de stad nu de horeca op om de maatregelen strikter op te volgen. “Alleen door allemaal samen de maatregelen na te leven kunnen we de verdere verspreiding van het COVID-19-virus beperken en vermijden dat er nog strengere regels ingevoerd moeten worden”, klinkt het. De stad Oostende zal de komende weken streng controleren en indien nodig sanctioneren.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier