De stad Oostende vraagt horecazaken om extra aandacht te besteden aan hun terrassen. Die terrassen mochten bij de heropening van de horeca uitbreiden om beter de afstand tussen tafels te garanderen en minder capaciteit te verliezen. Bij controles werd echter vastgesteld dat er niet overal voldoende afstand is tussen de tafels.

Die afstand moet ten minste 1,50 meter, tenzij ze gescheiden worden door een plexiglazen wand of een gelijkwaardig alternatief, met een minimale hoogte van 1,80 meter. Daarom roept de stad nu de horeca op om de maatregelen strikter op te volgen. "Alleen door allemaal samen de maatregelen na te leven kunnen we de verdere verspreiding van het COVID-19-virus beperken en vermijden dat er nog strengere regels ingevoerd moeten worden", klinkt het. De stad Oostende zal de komende weken streng controleren en indien nodig sanctioneren.

(Belga)

De stad Oostende vraagt horecazaken om extra aandacht te besteden aan hun terrassen. Die terrassen mochten bij de heropening van de horeca uitbreiden om beter de afstand tussen tafels te garanderen en minder capaciteit te verliezen. Bij controles werd echter vastgesteld dat er niet overal voldoende afstand is tussen de tafels. Die afstand moet ten minste 1,50 meter, tenzij ze gescheiden worden door een plexiglazen wand of een gelijkwaardig alternatief, met een minimale hoogte van 1,80 meter. Daarom roept de stad nu de horeca op om de maatregelen strikter op te volgen. "Alleen door allemaal samen de maatregelen na te leven kunnen we de verdere verspreiding van het COVID-19-virus beperken en vermijden dat er nog strengere regels ingevoerd moeten worden", klinkt het. De stad Oostende zal de komende weken streng controleren en indien nodig sanctioneren.(Belga)