In Beveren-Leie was het niet op de koppen lopen al heerste er een gezellige drukte. Er werden voldoende maatregelen genomen om het veilig te houden voor iedereen. De afstand tussen de kramen was meer dan voldoende. Het Kerkplein is immers groot genoeg. Daardoor was er ook geen verplichte wandelrichting nodig Op diverse plaatsen waren handgelpompjes aanwezig voor de bezoekers.

Heidi Verbeke en Rita Waelkens waren de opzichters van dienst en hielden een oogje in het zeil. "We doen dit als vrijwilliger op vraag van stad Waregem," zeggen ze in koor. " Normaal doen we dienst tijdens voetbalwedstrijden, koersen en kermissen. Dit zal nu wel een tijdje anders zijn. Ons werk hier verloopt vlotjes. Iedereen houdt zich aan de social distance. Het is een goede oefening voor het weekend. Ook zaterdag doen we dienst op de markt in het centrum van Waregem."

Benny Baeckelandt is reeds 22 jaar slager. De laatste zes jaar als marktkramer: " Ik sta op negen verschillende plaatsen. Hier in Beveren-Leie ben ik wekelijks van de partij. Het is niet de grootste markt maar wel één van de gezelligste. Een heel goede verkoop denk ik omdat het vooral een voedingsmarkt betreft. Het publiek apprecieert duidelijk de versheid van alle producten."

Om de veiligheid voor marktkramers en bezoekers te kunnen garanderen is de organisatie van de zaterdagmarkt in het centrum van Waregem alleen mogelijk als de Markt verkeersvrij is. Voor het verkeer is er een omleiding voorzien via de Verhelstraat, het kleine Meersstraatje en de Keukeldam. Ook de lijnbussen kunnen er tijdelijk niet passeren of stoppen. Er zijn ingangspunten via de Stormestraat, het Pand en vanuit het kruispunt van de Holstraat en de Keukeldam. Van daaruit is er een verplichte wandelrichting en de route is afgebakend door kramen en nadarafsluitingen. Alleen vaste marktkramers krijgen er hun stek. Een gratis bus brengt bezoekers van de parking van Waregem Expo naar het centrum. Een mondmasker dragen op de bus is verplicht. De stad voorziet drie stewards om alles in goede banen te leiden.

(PP)

In Beveren-Leie was het niet op de koppen lopen al heerste er een gezellige drukte. Er werden voldoende maatregelen genomen om het veilig te houden voor iedereen. De afstand tussen de kramen was meer dan voldoende. Het Kerkplein is immers groot genoeg. Daardoor was er ook geen verplichte wandelrichting nodig Op diverse plaatsen waren handgelpompjes aanwezig voor de bezoekers.Heidi Verbeke en Rita Waelkens waren de opzichters van dienst en hielden een oogje in het zeil. "We doen dit als vrijwilliger op vraag van stad Waregem," zeggen ze in koor. " Normaal doen we dienst tijdens voetbalwedstrijden, koersen en kermissen. Dit zal nu wel een tijdje anders zijn. Ons werk hier verloopt vlotjes. Iedereen houdt zich aan de social distance. Het is een goede oefening voor het weekend. Ook zaterdag doen we dienst op de markt in het centrum van Waregem."Benny Baeckelandt is reeds 22 jaar slager. De laatste zes jaar als marktkramer: " Ik sta op negen verschillende plaatsen. Hier in Beveren-Leie ben ik wekelijks van de partij. Het is niet de grootste markt maar wel één van de gezelligste. Een heel goede verkoop denk ik omdat het vooral een voedingsmarkt betreft. Het publiek apprecieert duidelijk de versheid van alle producten."Om de veiligheid voor marktkramers en bezoekers te kunnen garanderen is de organisatie van de zaterdagmarkt in het centrum van Waregem alleen mogelijk als de Markt verkeersvrij is. Voor het verkeer is er een omleiding voorzien via de Verhelstraat, het kleine Meersstraatje en de Keukeldam. Ook de lijnbussen kunnen er tijdelijk niet passeren of stoppen. Er zijn ingangspunten via de Stormestraat, het Pand en vanuit het kruispunt van de Holstraat en de Keukeldam. Van daaruit is er een verplichte wandelrichting en de route is afgebakend door kramen en nadarafsluitingen. Alleen vaste marktkramers krijgen er hun stek. Een gratis bus brengt bezoekers van de parking van Waregem Expo naar het centrum. Een mondmasker dragen op de bus is verplicht. De stad voorziet drie stewards om alles in goede banen te leiden.(PP)