Ook dinsdag nog geen post in de brievenbussen van Knokke en Heist

Redactie KW

Ook op dinsdag zullen de inwoners van Knokke-Heist geen post in de bus krijgen. Het personeel staakt er voor de tweede dag op rij omdat de werkdruk te hoog is.

Maandagochtend brak in het postkantoor van Knokke-Heist een spontane staking uit. Het personeel van bpost klaagt daarmee de te hoge werkdruk aan.

De directie werkte meteen een regeling uit die dinsdagochtend voorgesteld werd aan het personeel. De genomen maatregelen bleken echter onvoldoende voor het personeel, waarop besloten werd om de staking aan te houden. “Meteen daarna hebben de sociale partners opnieuw samen gezeten met de directie. Er werd een nieuw voorstel uitgewerkt. Woensdagochtend gaan we met dit voorstel opnieuw naar de werknemers”, aldus Marc Allosery van ACV Transcom. De bonden willen nog niets kwijt over het nieuwe voorstel, maar normaal zou het volstaan om de werknemers woensdag terug aan het werk te krijgen. “Ik ga er vanuit dat woensdag om 5 uur de postbedeling opnieuw aangevat zal worden“, besluit Marc Allosery.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.