Ook deze zomer pop-up cinema en zomerbar in kasteel Les Fayards

© SVV
Redactie KW

De initiatiefnemers laten maximum tweehonderd mensen per filmvoorstelling toe in openlucht. Hiervoor gaan ze van zaterdag 4 juli tot en met zondag 30 augustus werken met een online reserveringssysteem. Ook voor het filmaanbod binnen in het kasteel geldt een maximumcapaciteit.

Enkele maanden viel het kasteel Les Fayards, gelegen aan de Pelderijnstraat 54 in Sint-Kruis, in nieuwe handen, maar kennelijk vormt dit geen beletsel om er ook deze zomer met filmvoorstellingen en een bijbehorende zomerbar uit te pakken. In juli en augustus zal deze idyllische locatie op zaterdag toegankelijk zijn van 16 tot 1 uur en op zondag van 14 tot 18.30 uur. Naargelang de weersomstandigheden zijn afwijkende openingstijden mogelijk.

Kaskrakers

Naast iets drinken aan de zomerbar krijgen filmliefhebbers de kans om een voorstelling in de openlucht mee te pikken. Het volledige programma zal je terug kunnen vinden op www.facebook.com/fayardbrugge. Daar staan vandaag al vijf kaskrakers – klassiekers binnen een handvol genres – opgelijst: ‘Dirty Dancing’ (zaterdag 18 juli), ‘The Rocky Horror Picture Show’ (zaterdag 1 augustus), ‘Psycho’ (zaterdag 8 augustus), ‘E.T.’ (zaterdag 15 augustus) en ‘Mamma Mia!’ (zaterdag 29 augustus). Alle voorstellingen vangen om 21.30 uur aan.

Daarnaast biedt het organiserende Fayard kansen aan film- en cultuurorganisaties die een filmvoorstelling willen programmeren los van het reguliere programma. Pelliculot, Kuma, Razor Reel en Clarksville Station koesteren de ambitie om bezoekers te verwennen met een alternatief filmaanbod binnen de klassieke film en de anime- en genrefilm.

Naast de openluchtfilms op zaterdag zal Fayard elke zondag ook één of meer indoor filmvoorstellingen programmeren. De focus komt te liggen op kinder- en familiefilms.

De opbrengst van de Fayard pop-up cinema en zomerbar komt ten goede van het Razor Reel Flanders Film Festival.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier