Ondernemingen kunnen sociale mediatraining krijgen

Bijleren over sociale media is vandaag een must.© NS
Bijleren over sociale media is vandaag een must.© NS
Redactie KW

Ondernemers in de gemeente kunnen een jaar lang sociale mediatraining krijgen. Via het Sociale Media Buro en hun digitaal leerplatform Someflex kan men een jaar lang online bijleren en dit aan een zeer gunstig tarief.

“De coronacrisis dwong vele ondernemers om een snelle zoektocht op te starten met digitale alternatieven”, weet schepen van Lokale Economie Ann Mesure. “Webshops kwamen als paddenstoelen uit de grond en vele handelaars en zelfstandigen hebben hun sociale mediakanalen ingezet om hun klanten te blijven bereiken en te informeren.” Dit gegeven werd ook opgemerkt door de Unizo afdeling. Ook zij moedigen de ondernemers aan om meer kennis op te doen rond het gebruik van sociale media. “In deze tijden kan geen enkele ondernemer nog het belang van sociale media ontkennen”, verduidelijkt Nathalie Bauwens van Unizo Wingene – Zwevezele. “Maar om de vele mogelijkheden te verkennen of dingen uit te proberen, hebben ze vaak weinig tijd. Alle hulp is daardoor meer dan welkom. Wij en dit samen met de gemeente geven hen alvast een duwtje in de rug.”

Langdurige coaching

Alle ondernemers, van handelaar tot elektricien, kunnen instemmen om een jaar lang online bij te leren over sociale media. “We bouwen verder op de gratis webinars van Vlaio”, gaat schepen Ann Mesure verder. “Dat was een goede introductie, maar om zaken echt aan te pakken en te veranderen lijkt langdurige coaching ons nog een beter idee.”

Het Sociale Media Buro en het leerplatform Someflex helpt hen daarbij. Door in te tekenen op een groepsaccount en door de bijdrage van de gemeente betaalt de Wingense ondernemer slechts 30 euro voor een volledig jaar vol advies en leermogelijkheden. Wie lid is van Unizo betaalt slechts 20 euro. De ingeschrevenen krijgen ondersteuning aan de hand van korte videolessen en dit kan men bekijken als men er tijd voor heeft. Daarnaast wordt een scan gemaakt van de huidige situatie en wordt er vervolgens een persoonlijk lessenplan en een groeipad sociale media opgemaakt. Op regelmatige basis zijn er online expertsessies en leren ondernemers elkaar beter kennen tijdens de maandelijkse vraag en antwoord sessies. (NS)

Inschrijven kan via het digitaal formulier van de gemeente op www.wingene.be/socialemediatraining

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.