Ondernemers uit Veurne en Brugge in de prijzen voor investeringen in Frankrijk

Guido Dumarey en Sigrid Pauweleyn
Redactie KW

In Brussel werden de prijzen uitgereikt voor de beste Belgische investeerders in Frankrijk

Het is de vierde maal dat dit prestigieuze concours, onder auspiciën van de Franse ambassade en het investeringsagentschap Business France, wordt georganiseerd.

De ondernemers Guido Dumarey en Sigrid Pauweleyn vielen in de prijzen en werden geroemd en onderscheiden voor hun ongebreideld ondernemerschap. Dumarey nam met Punch Powerglide de vroegere GM fabriek in Straatsburg (Elzas) over, nu goed twee jaar terug. In de fabriek worden automatische versnellingsbakken voor de autosector gebouwd. De producten gaan letterlijk de wereld rond. Dumarey wil de fabriek nu nog verdubbelen. Hij investeerde er destijds 160 miljoen euro in, en redde zo de autofabriek van een sluiting. Nog in de Elzas investeerde hij ook nog in staalverwerker Steelcase. Ook daar waren 200 jobs mee gemoeid.

Het Veurnse Trotec (38 miljoen euro omzet, 48 medewerkers) van de familie Pauweleyn kreeg de prijs van de jury. De kmo verwerkt afgekeurde voedingsmiddelen tot grondstof voor dierenvoeding. In 2014 investeerde CEO Sigrid Pauweleyn in een toeleveringsfabriek in de Drôme (Rhône-Alpes), halfweg tussen Valence en Lyon, goed voor een investering van 20 miljoen euro. Op termijn moet dit voor 30 nieuwe jobs zorgen.

(KC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.