Ondanks regenweer grote opkomst voor Open Bedrijvendag in Ieper

Redactie KW

Zondag 2 oktober zetten twaalf Ieperse bedrijven hun deuren open voor het grote publiek. Ondanks het regenweer vinden veel nieuwsgierige bezoekers er hun weg.

Stad en OCMW Ieper zien in Open Bedrijvendag het moment bij uitstek om de Ieperlingen kennis te laten maken met het nieuwe administratief centrum Auris. De administratieve diensten van stad en OCMW Ieper zijn er sinds 29 maart 2016 gevestigd. Niet iedereen vond er de afgelopen maanden al zijn weg, maar tijdens deze Open Bedrijvendag krijgt men de kans om kennis te maken met het Auris-gebouw. Ook Alflex, Bio Bakkerij De Trog, Degels Metal, Deman Carrosserie, Drukkerij Dejonghe, I.V.V.O, Minerva – Formula Cycling, Mv Projects, Nima Rent, Oogartsen Oculus en Traiteur Pure gunnen de bezoekers een blik achter de schermen van hun bedrijf.

De bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de dagelijkse werking van de bedrijven. Er worden ook workshops en kinderanimatie voorzien. Ieper is één van de 11 hotspots van Open Bedrijvendag. In elke hotspot hebben de de bedrijven de handen in elkaar geslaan om de bezoekers een leuke en boeiende dag te bezorgen. Er zijn diverse fietsroutes tussen de bedrijven en leuke wedstrijden voorzien.

De bedrijven gevestigd in de industriezone zijn allemaal van een halte voorzien waar men het hop on/hop off-treintje kan nemen. Tijdens deze natte editie is dit treintje vanzelfsprekend een groot succes. Wie er een uitje met de fiets wil van maken, voorziet zich best op regenkledij. Ondanks het natte weer is Open Bedrijvendag nu al een meer dan geslaagde editie. Wie nog een bezoekje wil brengen aan één of meerdere deelnemende bedrijven kan dat nog tot 17 uur.

(dcz)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.