OMG Wendy uit Oostkamp viert tweejarig bestaan cadeaushop

Wendy.
Wendy.
Redactie KW

Wendy Coene vierde op 1 april het tweejarig bestaan van haar creatieve onderneming OMG Wendy. Met haar ‘Originally made gifts’ maakt ze geschenkjes op maat, van textiel tot stickers, van verpakking tot kaarten. “Vorig jaar legde ik me toe op mondmaskers.”

“Het is het tweede jaar op rij dat ik het bestaan van mijn onderneming in lockdowntijd vier, hopelijk volgend jaar anders,” opent Wendy. “Ik was gericht op het maken van cadeautjes voor feesten als huwelijken, verjaardagen, geboortes, vrijgezellenfeestjes, communies… Die zijn afgelopen jaar allemaal veel minder gevierd. Vorig jaar heb ik mij dan toegelegd op het maken van stoffen mondmaskers omdat de vraag zo groot was en ondertussen ben ik daar volleerd in, maar zou ik liever terug overschakelen op het creëren van mijn ruimere aanbod.”

Uitlaatklep

Wendy zat allesbehalve stil het afgelopen jaar. Ze werkt fulltime als beleidsmaker bij de Federale Politie en werkt grotendeels van thuis uit. Toch blijft ze de tijd nemen voor haar creatieve uitlaatklep: “Afgelopen jaar ben ik begonnen met laser cutting , waarmee je uitsnijdingen in hout kan maken. Het is ook mogelijk om bij mij iets te laten drukken op een T-shirt of op glas. Ik richt mij daarbij vooral op individuele vragen, in kleine hoeveelheden die ik volledig zelf kan maken. Het is vooral via zelf experimenteren en online research zodat ik de technieken aanleer.”

Pittig jaar

“Ik heb nood aan die uitlaatklep naast mijn hoofdberoep en ben altijd bezig geweest met het bedenken van spelletjes en knutselen. Mijn twee kinderen zijn al iets ouder en kunnen zich al goed zelfstandig bezighouden, dus kan ik die vrije tijd besteden aan mijn onderneming. Het is een pittig jaar geweest, behalve de regelingen rond Brexit en transmigratie, kwam corona er bovenop. Je merkt een polarisering en verharding in de samenleving, dat is een jammere evolutie. De geschenkjes zijn dan weer een manier om met elkaar te verbinden.”

Graag had de creatieve onderneemster goodie bags uitgedeeld om de verjaardag van OMG Wendy te vieren, maar als alternatief laat ze een online wedstrijd lopen. “Wie een hartje plaatst bij de post van het werkje op Facebook of Instagram, maakt kans om het te winnen. Graag schenk ik ook 10 procent korting op een toekomstige bestelling voor de lezers die KW vermelden!”

(LS)

Website: www.omgbywendy.eu ; op Instagram en Facebook via @omgbywendy

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.