Ohlala-dames duiken de sneeuw in voor de Ice Queen-challenge: “Door de lockdown is de lingeriekeuze pikanter geworden”

Wouter Vander Stricht

De ‘Ice Queen-challenge’ werd enkele dagen geleden in het leven geroepen door actrice Tatyana Beloy. En dat was ook de dames van Lingerie Ohlala in Lendelede niet ontgaan. Om hun Valentijnsactie wat in de kijker te zetten doken ze ook in bikini of badpak de sneeuw in. “Maar niet iedereen was kandidaat”, knipoogt zaakvoerster Lot Decock. In de zelfstandige lingeriezaak, naar eigen zeggen de grootste in Vlaanderen met elf huisstylistes, bereidt men zich voor op Valentijn. “Door de lockdown mag het allemaal wat pikanter.”

2020 was geen topjaar voor Lingerie Ohlala langs de Rijksweg in Lendelede. “We hebben vooral de badmode gemist. Er werd veel minder op reis gegaan, dus waren badkledij en accessoires minder populair.”

Maar dat wordt toch een klein beetje goed gemaakt door een opvallende trend die ze even voor Valentijn nog even in de kijker wilden zetten. “De vraag naar pikante lingerie steeg het afgelopen jaar fors, merkten we bij ons in de winkel. De lockdown en verplicht samen tijd doorbrengen als koppel, verhogen duidelijk het libido”, aldus Lot van Ohlala. “Dit leidde tot een opvallend gestegen vraag naar doorzichtige beha’s, pikante porte-jarretelles, kanten body’s, strings en doorzichtige hotpants. Vaak komt dit niet in de plaats van de gewone lingerie, maar als een verrassend extraatje, wellicht om hun liefdesleven wat extra pit te geven.”

De mannen zijn ook fan

Het zijn dus wel degelijk vaak de dames die in hun keuze van lingerie een graadje hotter gaan. “De eerste signalen voor deze Valentijn geven wel aan dat de man met enthousiasme de trend volgt. Naast de veilige keuze van de cadeaubon wagen ze zich inderdaad steeds meer aan de aankoop van een sexy setje of een see through beha, waarbij het het dan voor ons, lingeriestylistes, altijd een uitdaging is om te zorgen dat hij ook scoort met een perfecte pasvorm. Het laatste wat een man op de dag van de romantiek wil is een discussie over zijn zwakke inschattingsvermogen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.