NSZ en Unizo pleiten voor concrete timing voor heropening contactberoepen

De kappers en andere contactberoepen moeten zo snel mogelijk opnieuw kunnen openen. Dat zeggen zelfstandigenorganisatie NSZ en ondernemersnetwerk Unizo vrijdag in het kader van de samenkomst van het Overlegcomité. “Het beloofde concrete tijdspad voor versoepelingen moet er nu snel komen”, klinkt het bij Unizo.

NSZ en Unizo hopen dat er nu snel een concrete timing komt voor de heropening van kappers en andere contactberoepen.© Getty Images/Westend61
NSZ en Unizo hopen dat er nu snel een concrete timing komt voor de heropening van kappers en andere contactberoepen.© Getty Images/Westend61

Vrijdagmiddag is op het Overlegcomité beslist dat de rijscholen in het land opnieuw kunnen opstarten. Unizo toont zich tevreden, maar vindt het ook tijd voor een concrete timing voor de heropening van andere sectoren. ” Dat perspectief is belangrijk voor alle betrokken ondernemers om zich aan op te trekken “, zegt gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche. “Ondertussen spreekt het vanzelf dat de steunmaatregelen volop in voege moeten blijven voor alle getroffen sectoren.”

Buurlanden

Daarnaast moet er volgens Unizo alles aan worden gedaan om situaties zoals in het verleden te vermijden waarbij bepaalde sectoren bij ons gesloten zijn die in de ons omringende landen wel open blijven. Concreet zijn momenteel de contactberoepen nog open in Frankrijk en heropenen ze mogelijk op 18 januari in Nederland.

Zelfstandigenorganisatie NSZ vindt de beslissingen van het Overlegcomité teleurstellend, “maar er is een sprankeltje hoop”, klinkt het. NSZ had graag al perspectief gehad op heropening, want kappers en andere contactberoepen zien volgens de organisatie geen uitweg meer. “Zij komen in de verleiding om toch geld te verdienen, wat ook gebeurt. Voor hen telt elke dag.”

Slechte start winterkoopjes

NSZ begrijpt niet dat de slechte start van de winterkoopjes niet ter sprake is gekomen. “We dreigen af te stevenen op hetzelfde fiasco van de vorige soldenperiode, want de handelaars blijven met een enorme stock achter. Shoppen met twee uit een zelfde bubbel moet dus zo snel mogelijk weer worden toegelaten .” (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.