https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nog eens 320 bezwaarschriften tegen windmolens bij Brugge en Zuienkerke

De inwoners van de Vagevuurwijk willen de turbine niet dicht bij hun woningen. © gf
Olaf Verhaeghe

Bij de Stad Brugge zijn nog eens 320 bezwaarschriften ingediend tegen de bouw van drie windmolens langs de N31 tussen Brugge en Zuienkerke. Ook in het polderdorp zelf is het protest tegen de windmolens groot. Daar werden maar liefst 550 bezwaarschriften ingediend.

Eind vorige week raakte al bekend dat er in Zuienkerke zo maar even 550 bezwaarschriften zijn ingediend tegen de bouw van een grote windmolen vlak bij de Vagevuurwijk. Die windturbine maakt deel van een trio, waarvan er één dus in Zuienkerke en twee op Brugs grondgebied langs de N31 staan. Het gaat om een project van nv Elicio, W-Kracht en Luminus. Het dossier sleept al meer dan tien jaar aan.

Bij de Stad Brugge werden tijdens het openbaar onderzoek naar de bouw van de windmolens nog eens 320 bezwaarschriften ingediend. Het protest tegen de windturbines is met 870 bezwaarschriften dus gigantisch. Ter vergelijking: vorig jaar al weigerde de Provincie West-Vlaanderen een vergunning voor twee windturbines iets verderop. Toen werden in Zuienkerke en Brugge iets meer dan 160 bezwaarschriften ingediend.

De Deputatie van de Provincie West-Vlaanderen moet in de loop van komende zomer of ten laatste dit najaar beslissen of Elicio, W-Kracht en Luminus een vergunning krijgen voor de bouw van de windturbines.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.