Nieuwste creatie brouwerij Omer gelanceerd

Op de Facebookpagina van Omer Tranditional Blond werd woensdagavond uitgepakt met een uniek ‘Limited Edition’ bier van brouwerij Omer Vander Ghinste. Het werd ‘Omer.Brut Nature’.

V.l.n.r. Omer Jean Vander Ghinste, Jean Blaute en Omer Gery Vander Ghinste.

Omer.Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. “Het gebruik van wilde gisten (Brett) zorgt voor een aangenaam droog en ‘levendig’ bier met een laag suikergehalte. Het evolueert in de fles en kan tot minimaal 5 jaar bewaard worden.

Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de vijf hopsoorten extra naar voor. Het is een droog en bitter bier met een fijne nasmaak.” De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gisten vereisen een brouwproces van minimum 8 weken.

Vijfde generatie

Omer Gery Vander Ghinste, de vijfde generatie, was, voor hij vorig jaar zijn intrede maakte in de brouwerij, al enkele jaren bezig met enkele jonge creatieve brouwers om een volledig nieuw bier te maken.

12 jaar na de lancering van Omer Traditional Blond komt Brouwerij Omer Vander Ghinste met een uniek “Limited Edition” bier op de markt. Omer.Brut Nature is een eenmalig uniek brouwsel met vijf hopsoorten.

Lees verder onder het filmpje

https://www.youtube.com/watch?v=MVueAve_yUo

“Gebruik makend van dry hopping is het een echt pareltje op brouwtechnisch vlak”, aldus brouwer Steven Rommel. “Na de hoge gisting wordt het bier hergist met wilde gisten (Brett). Dat maakt het een absoluut uniek brouwsel met een houdbaarheid van vijf jaar. “Als het je lukt om zes flessen te pakken te krijgen, kan je er elk jaar eentje proeven dat telkens iets meer geëvolueerd is.”

Ideaal aperitief

“Omer.Brut Natuur is een ideaal aperitief”, luidt het. “Je kan het echter evengoed combineren bij bepaalde voor- en hoofdgerechten. Het bier zal de smaken perfect complementeren en tegelijk de gerechten verfrissen, zonder dat de delicate smaken van eerder lichte voorgerechten weggeduwd worden.”

Het bier is vanaf 19 november exclusief verkrijgbaar bij de drankenhandel en op de webshop van Omer Vander Ghinste.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.