Nieuwpoortse ondernemers passen aanbod aan door corona

Gabor Baeckelandt en Chelsea Messiaen. © (foto DV)
Redactie KW

Veel zaken in Nieuwpoort sloten noodgedwongen de deuren vanwege de coronapandemie en de opgelegde maatregelen. Enkele zaken zochten naar alternatieven en zetten volop in op take away. Zo ook tearoom ‘t Sneukelhuisje van Gabor Baeckelandt (22) en Chelsea Messiaen (20).

Het jonge koppel nam pas enkele maanden geleden de zaak over. “De winter was al een moeilijke periode om te starten”, geeft Gabor toe. “In februari waren er veel stormen en hadden we minder klanten, maar we wilden vanaf nu wat reserves opbouwen met het goede weer. Helaas blijft de tegenslag duren.”

Het jonge koppel bleef niet bij de pakken zitten en zette meteen in op take away. “We moesten snel iets uitvinden en begonnen met ontbijtmandjes, wat wel een nieuw concept voor ons was. Klanten kunnen die ophalen of we leveren zelf”, laat Chelsea weten. “De eerste dag hadden we toch al twintig mandjes, maar dat is ondertussen wat geminderd. Verder waren we van plan om in april met croque-monsieurs te beginnen, dus dat hebben we vervroegd. Ook soep, koffie, cake, pannenkoeken en dergelijke kunnen door klanten worden afgehaald. Alle beetjes helpen.”

De lokale ondernemers steunen elkaar ook door geregeld bij elkaar te kopen, menen Chelsea en Gabor. En het jonge koppel krijgt ook steun van vaste klanten. “Het is wat moeilijk om oudere mensen te bereiken. We hebben het uitgehangen aan het raam dat we take away doen. Ook zetten we in op sociale media. Vooral mond-tot-mondreclame werkt blijkbaar goed”, vertelt Gabor. “Toen we begonnen met meeneemkoffie kwamen er de volgende dag al een hoop klanten bij.”

“In het begin van de crisis wisselden we met enkelen van ons ouder vaste cliënteel telefoonnummers uit”, pikt Chelsea in. “We lieten hen ook weten dat ze ons altijd mogen contacteren als ze iets nodig hebben. Sommigen zijn alleen en zo hebben zowel wij als zij er iets aan.” (Dylan Vynck)

Info: bestellingen bij ‘t Sneukelhuisje op 0497 64 74 32.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier