Nieuwe zomerbar Azuro strijkt neer aan de Pottelberg

Dieter De Clercq, Kelly Libaers en Mathieu Clarysse werken hard aan hun nieuwe zomerbar. © EDB
Redactie KW

Voor wie op vakantie wil in eigen stad bieden Dieter De Clercq (31), Kelly Libaers (21) en Mathieu Clarysse (22) een leuk, nieuw verhaal aan. Hun pop-up zomerbar Azuro wordt volop klaargestoomd voor een mooie zomer.

De drie kennen elkaar uit eerdere samenwerkingen. “Afgelopen winter runden we nog samen de populaire Sibäria”, luidt het. “Al bij de evaluatie hadden we zin in een nieuw zomerproject.” Dieter is zaakvoerder van Café 56 en restaurant Split. “Dat laatste doe ik verder tot ik een overnemer vind. Ik krijg nog meer voldoening door het bedenken en uitwerken van nieuwe projecten.” Mathieu en Kelly zijn allebei kok en zijn zaakvoerder van Traiteur Pure Taste.

Het verhaal dat Azuro wil brengen, is dat kinderen en volwassenen samen een middag gezellig kunnen vertoeven in een zomerse sfeer. “Overdag zien we mogelijkheden als een modeshow, een muzikant of kindernamiddag en ‘s avonds zullen we net iets meer levendigheid creëren met een dj of door de organisatie van evenementen zoals een afterwork. We zijn de locatie zo aan het inrichten dat er heel veel mogelijkheden zijn. Zo is er alvast een ruimte van 200 vierkante meter voorzien voor de kinderen.”

Perfecte locatie

“We luisterden naar opmerkingen uit het verleden en zochten bewust naar een locatie buiten het centrum”, aldus nog het trio. “We zitten perfect tussen het stadscentrum en de deelgemeenten. In de nabije omgeving is er voldoende parkeergelegenheid en we voorzien een aparte toegang naar extra fietsstallingen die ‘s avonds bewaakt worden.”

De naam wekt volgens de initiatiefnemers al het pure vakantiegevoel op. “We trekken het zomerse en zuiderse door met een foodcorner waar je de betere tapas kan nuttigen en zuiderse gerechtjes kan proeven. Lekkere cocktails en drankjes zijn er natuurlijk ook.” Eind mei is de ultieme streefdatum voor de opening van Azuro. “We blijven – afhankelijk van het weer – open tot 15 september.” Evenementen kan je volgen op de Facebookpagina Azuro. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier