Nieuwe zaak ‘Cyclo Boutique’ voor wielerfanaten in Wijnendale

Jürgen Depoorter in zijn Cyclo Boutique in Wijnendale: een unieke zaak voor de wielerliefhebbers. © (foto JS)
Johan Sabbe

Torhout heeft er een unieke zaak bij: Cyclo Boutique in de Steenstraat 36 in Wijnendale. Wielerliefhebbers kunnen er drie dagen per week een koffie of biertje komen drinken en/of exclusieve, eigentijdse fietskleding kopen.

Zaakvoerder Jürgen Depoorter (43) woont met zijn vrouw Gina Vuylsteke bij zijn net geopende zaak. Hij is drukker van beroep en vervult die job in dienst van de Drukkerij Vanhoutte in Gits. Hij runt Cyclo Boutique in bijberoep, net zoals hij op dezelfde plaats geruime tijd het eenmansbedrijfje Extreme Car Audio heeft geleid.

“Ik ben een grote fietsliefhebber”, vertelt Jürgen. “Ik schrik er niet voor terug om lastige wielertoeristenritten zoals Luik-Bastenaken-Luik te rijden of pakweg de Mont Ventoux te beklimmen. Maar ik maak uiteraard ook kortere fietstochten in de eigen streek. En wat stelde ik al meermaals vast? Los van de gewone cafés vind je zo goed als nergens plaatsen waar je als wielertoerist of gelegenheidsfietser kunt bijtanken. Waarmee ik bedoel: op je gemak een koffie, een biertje of een frisdrank drinken. En eventueel wat sleutelen aan je tweewieler. Zo rees het idee voor Cyclo Boutique.”

Koffie en fietskleding

De stopplaats in de Steenstraat, dichtbij de druk befietste oude spoorwegbedding De Groene 62, is op dinsdag en donderdag van 15.30 tot 19 uur open en op zaterdag van 9.30 tot 18 uur. Met een sfeervol wielerinterieur binnenin én een zonneterras voor de deur. “Wielertoeristen kunnen er verpozen en elkaar ontmoeten”, zegt Jürgen. “Ik stel er ook wat fietsmaterieel ter beschikking en heb een winkel met exclusieve wielerkleding, die ik onder andere uit Spanje en Engeland haal.”

“Voorts verkoop ik vrijetijdskleren, zoals shorts en T-shirts met leuke prints. Je kunt in Cyclo Boutique bovendien Grootmoeders Koffie drinken én kopen: de bekende Coureur Espresso, gemaakt van 100% Arabica-bonen. Ik wil dit alles op termijn combineren met een eigen webshop. Ik hoop dat het concept aanslaat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier