Nieuwe vleugel van ‘t Werkpand geopend in Roeselare

© Stefaan Beel
Jos Remaut

Gedeputeerde voor economie Jean de Bethune opende een nieuwe vleugel van ‘t Werkpand, de startersinfrastructuur in het Ondernemerscentrum aan de Spanjestraat. ‘t Werkpand telt nu 27 werkplekken voor jonge ondernemers.

‘t Werkpand Roeselare is één van de 16 startersvoorzieningen die worden gerund door de POM (Provinciale OntwikkelingsMaatschappij) en de Ondernemerscentra West-Vlaanderen. Jonge ondernemers kunnen er tegen aantrekkelijke voorwaarden een kantoor of atelier huren. En ze kunnen ook rekenen op gerichte coaching, opleiding en begeleiding.

Sinds de opening van het Ondernemerscentrum Roeselare, in mei 2011, vonden al elf bedrijven hun weg naar ‘t Werkpand. Vijf van die starters groeiden ondertussen succesvol door en sloegen elders hun vleugels uit. Omdat de vraag naar werkplekken groter werd dan het aanbod, besloten de POM en de Provincie West-Vlaanderen om een ongebruikte vleugel van de voormalige Rodenbachsite onder handen te nemen.

“Vroeger waren er hier 13 werkplekken, verspreid over vijf ruimtes. Met de uitbreiding kunnen we nu 27 werkplekken aanbieden, verspreid over zeven ruimtes”, zegt gedeputeerde Jean de Bethune. “Naast de nieuwe kantoren, beschikt de nieuwe vleugel ook over een coworkingspace en twee extra vergaderspots, die ook als seminarieruimte voor groepen tot 130 mensen kunnen fungeren. Hip meubilair, originele vergaderruimtes en een gezellige koffiecorner zorgen voor een creatieve voedingsbodem voor inspiratie.”

Kruisbestuiving

Het samenbrengen van jonge creatieve mensen zorgt alvast voor een gezellige werksfeer. “De bedrijfjes, uit diverse sectoren, zorgen onderling voor een kruisbestuiving die een meerwaarde schept voor onze eigen onderneming”, zegt Ans Vercruysse van Beeldburo, dat al bijna drie jaar zijn vaste stek heeft in ‘t Werkpand. “Voor bepaalde opdrachten werken we samen, en vaak sturen we ook klanten aan elkaar door.”

Een afterworkdrink met pizzabuffet zorgde alvast voor een prima sfeer op de opening van deze mooie nieuwe vleugel. Deze realisatie van de POM was mogelijk dank zij de steun van de provincie West-Vlaanderen, Vlaanderen en Europa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier