Nieuwe verbinding tussen Zeebrugge en Deense haven Hirtshals

© BELGA
Redactie KW

Midden februari start de rederij CLdN met een wekelijkse dienst tussen de haven van Zeebrugge en de Deense haven Hirtshals. Dat meldt Zeebrugge donderdag.

Het gaat voorlopig om één wekelijkse aanloop, geladen met zowel containers als trailers. Behalve transport tussen Noord-Denemarken en Zeebrugge, ontwikkelt de CLdN-aanloop door een samenwerking met de reders Color Line, Fjord Line en Smyril Line een corridor voor verdere Noorse, Atlantische en Centraal-Europese bestemmingen. Het hoge aanbod van Zeebrugge aan bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk zorgt dan weer voor een kostenefficiënte oplossing voor ladingen van het Verenigd Koninkrijk, van en naar Hirtshals en Noorwegen.

“Deze nieuwe CLdN-dienst is een belangrijke toevoeging aan het shortsea aanbod in Zeebrugge“, aldus gedelegeerd bestuurder Joachim Coens. “Eerst en vooral is het een bevestiging voor onze haven als Scandinaviëhub, met nu vijftien bestemmingen in de Scandinavische landen, en in Denemarken Hirtshals en Esbjerg. Meer nog, de haven van Hirtshals vormt een hub en verbindt onze haven met nieuwe bestemmingen zoals de westkust van Noorwegen en IJsland”, aldus de havenbaas.

Het eerste vertrek vanuit Zeebrugge is voorzien op zondag 14 februari, met aankomst in Hirtshals op 16 februari.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.