Nieuwe uitbaters voor Boerenhof in Ieper: “Kip aan spit blijft de specialiteit van het huis”

© (Foto TP)
Redactie KW

Schepen Diego Desmadryl (41) laat zijn kippenrestaurant Boerenhof over aan Frederick Verstraete (36) en Annelore Coffyn (39), de uitbaters van horecazaak De Palingbeek.

Diego Desmadryl werd vorig jaar voor het eerst verkozen als schepen voor de stad Ieper. “Daardoor kreeg ik het heel druk met mijn kippenrestaurant in Vlamertinge en mijn activiteiten als vertegenwoordiger“, vertelt hij. “Ik baat het Boerenhof ondertussen meer dan vijf jaar uit, maar besliste om een overnemer te zoeken zodat ik mij nu volledig op de politiek kan smijten en mijn werk als schepen goed kan uitvoeren. Het Boerenhof is een heel gekende zaak in de streek door het toegankelijk concept van kip aan spit. Die traditie bestaat er al 40 jaar. Tijdens mijn uitbating heb ik die specialiteit aangevuld met snacks. Ik ben blij dat ik de zaak kon uitbouwen tot wat het vandaag is.”

Het duurde slechts een paar weken om geschikte overnemers te vinden. De keuze viel op het koppel Frederick Verstraete en Annelore Coffyn, die al acht jaar horecazaak De Palingbeek in Zillebeke uitbaten. “We zijn blijf dat het Boerenhof onze tweede zaak wordt. We geloven sterk in het concept. Daarom willen we weinig veranderen. Kip aan spit blijft de specialiteit van het huis. Daarnaast zullen we ribbetjes aanbieden. Alles wordt vers bereid.”

Het koppel plant wel renovatiewerken, waardoor de zaak enkele maanden zal sluiten. “Het interieur wordt gerenoveerd en er komt een nieuwe speelhoek. We hopen klaar te zijn tegen 10 januari volgend jaar. We doen vrijdag en zaterdag enkel avondservies op reservatie in De Palingbeek, waardoor we dan samen in het Boerenhof zullen staan. Op zondag splitsen we op.”

De ploeg van Diego Desmadryl zal de zaak nog uitbaten tot eind september. “Op zondagnamiddag 29 september serveren we voor de laatste keer kip aan spit met brood, net zoals we destijds gestart zijn. We sluiten af met een feestje en de symbolische sleuteloverdracht.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier