Nieuwe uitbaters heropenen ‘t Boldershof

Wim Kerkhof

Ricky de Kezel en Sonja Vidyamatee zijn de nieuwe uitbaters van Estaminet ‘t Boldershof. Het laatste dorpscafé onder de kerktoren zal op 5 augustus de deuren weer openen. “Dit is nog een plek waar iedereen met iedereen praat.”

Ricky de Kezel (41) en Sonja Vidyamatee (43) zijn geen onbekenden in ‘t Boldershof. Ze zaten samen al in het bestuur van de spaarkas. “Dat was een heel actieve spaarkas die van alles organiseert. Dat komt doordat Zuienkerke een echte gemeenschap op zich is. Op café heb je meestal kliekjes, maar niet hier. ‘t Boldershof is ook zo’n plek waar iedereen met iedereen praat. Een echt dorpscafé onder de kerktoren”, zegt Ricky, die jaren geleden uitweek naar Blankenberge en daar de liefde van zijn leven tegenkwam… op café. “Sonja en ik gaan allebei graag eens iets drinken”, glimlacht hij. “Maar het was wel háár wens om zelf een café te beginnen. Ik heb immers mijn vaste job bij AGC.”

“Het is nu misschien riskant, maar zo krijgen we wel de kans om in te lopen”

Ricky zal daardoor enkel ‘s avonds en in het weekend kunnen bijspringen in ‘t Boldershof. “Maar ik ben er zeker van dat Sonja hier alleen ook goed haar mannetje zal kunnen staan. Ze is daarvoor uit het goede hout gesneden.”

Sonja zelf laat optekenen dat ze er meer dan klaar voor is. “Ik zie het echt al helemaal zitten. Ik kom graag onder de mensen, hou van een goeie babbel en heb een hart voor de horeca. Op Mauritius deed ik ervaring op als chef-kok”, aldus Sonja, die ervan droomt om de wereldkeuken naar Zuienkerke te brengen. “Zou het niet fijn zijn als je hier nieuwe, exotische smaken kon leren kennen?”

“Pas wel op: haar voorkeur gaat uit naar pikant”, knipoogt Ricky.

Verenigingen welkom

De nieuwe uitbaters heten ook de verenigingen straks weer welkom. ‘t Boldershof herbergt onder meer een biljartclub en een kaartersvereniging. “Die organiseren al eens een souper of een quizje, wat ook leven in de brouwerij brengt. In de zomer passeren hier enorm veel fietsers, in de winter zouden we het op een andere manier gezellig willen maken. Het zaaltje achterin kan afgehuurd worden voor trouwfeesten.”

Het laatste dorpscafé onder de kerktoren wisselde al vaker van eigenaar. “Veel mensen vinden het een riskante onderneming in deze crisistijden, maar zo krijgen we wel de kans om in te lopen. Al weet ondertussen iedereen in Zuienkerke wel dat ‘t Boldershof binnenkort weer opengaat. Dat nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje”, glimlacht Ricky. ‘t Boldershof heropent op woensdag 5 augustus om 16 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.