Nieuwe uitbater voor enige overblijvende slagerij in Rollegem: “Focus op traiteurdiensten”

Anthony Vandewalle (links) en Kurt Depraetere openen slagerij Vandewalle-Depraetere in de Rollegemkerkstraat. Zo blijft er een slagerij in het centrum van Rollegem. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Op zaterdag 31 oktober starten Anthony Vandewalle (25) en zijn schoonvader Kurt Depraetere (50) met slagerij-traiteur Vandewalle-Depraetere in de Rollegemkerkstraat 24. De mannen namen slagerij Vandevenne, de enige overblijvende slagerij in Rollegem, over.

In een ver verleden heeft Anthony Vandewalle een link met Rollegem. “Ik woonde er tot ik twee jaar was”, vertelt hij. Dan ben ik naar Zwevegem gaan wonen en op mijn twaalfde verhuisde ik naar Lauwe.”

Sinds januari woonde Anthony alleen in Moen. Hij verhuisde enkele weken geleden samen met zijn vriendin Manon Debackere die verpleegkunde studeert, naar Rollegem, waar het koppel bij de slagerij gaat wonen.

Vakantiejob

Op zijn 16de ging Anthony tijdens de vakantie twee maanden werken bij slager Carl Vermeersch in Zwevegem. “Dat beviel me zo goed dat Carl me vroeg of ik er wou starten op leercontract. Na dat jaar leercontract ben ik er vast beginnen werken.” De laatste twee jaar werkte Anthony bij slagerij Crul in Moen.

Het was Anthony’s droom om zelf een slagerij te runnen. “Ik wou zeker een eigen slagerij voor ik 30 was. Maar toen slager Bart Vandevenne en echtgenote Kathleen Toye met pensioen gingen, zag ik mijn kans. Mijn droom is dus wat vroeger uitgekomen dan ik dacht.”

Ik wou zeker een eigen slagerij voor ik 30 was – Anthony Vandewalle

Anthony zal de slagerij uitbaten samen met zijn schoonvader Kurt Depraetere, die samen met Nadine Dekimpe in Zwevegem woont. Kurt volgde de opleiding ‘beenhouwerij/traiteur’ in het vroegere vormingsinstituut. Hij werkte nog op leercontract in café-beenhouwerij Vanthieghem in Sint-Denijs, waar hij vroeger woonde. Kurt had ook nog een slagerij/traiteur in Sint-Eloois-Winkel. De laatste jaren werkte hij in een industriële bakkerij.

“Eigenlijk wou ik met mijn vrouw nog een klein restaurantje starten, maar doordat Anthony op ons pad kwam, wordt het een slagerij met traiteurdienst, waar ik vooral het laatste voor mijn rekening zal nemen.”

Nadine is bediende in de verkoop in ‘t Baguetje in Zwevegem en blijft haar job uitoefenen.

Ook op verplaatsing

In de slagerij met traiteurdienst willen Anthony en Kurt dezelfde stijl brengen als in slagerij Vandevenne. “Dezelfde recepten als voorheen zullen worden gebruikt maar daarnaast hebben wij ook veel eigen recepten. Zo zal je kunnen genieten van onze zelfgemaakte charcuterie, paté, pastasalade en worsten. Nieuw is dat wij ook werken met een steamer. We zullen stap voor stap wat vernieuwen.”

De focus zal op de traiteurdiensten gelegd worden met meer panklare gerechten, dagschotels en afhaalmenu’s en ook kazen en kaasschotels. “Van zodra de coronamaatregelen dit toelaten, zullen we ook op verplaatsing gaan voor onder meer beenhespfestijnen, barbecues en spaghettiavonden”, geeft Anthony nog mee.

Slagerij-traiteur Vandewalle-Depraetere opent de deuren op zaterdag 31 oktober. Die zaterdag zijn ze open van 8 tot 18 uur en op zondag 1 november van 8 tot 16 uur. “Er zal alvast een attentie zijn voor de klanten gedurende het eerste weekend. Die eerste zondag blijven we uitzonderlijk open tot 16 uur, waar we normaal op zondag om 13 uur zullen sluiten”, vertelt Anthony nog. Op maandag is de zaak gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier