Nieuwe terminal kan voor extra trafiek en jobs zorgen

Martin verbrugge en JP Koddaert
Redactie KW

Onder grote belangstelling werd woensdag de gloednieuwe polyvalente stukgoed terminal van Verbrugge Terminals Zeebrugge NV plechtig voor open verklaard.

De eerste klanten hebben zich intussen al gemeld. Zo startte er al een belangrijke staaltrafiek voor het bedrijf Koddaert uit Koekelare, gespecialiseerd in de handel in staal- en metaalproducten.

De terminal van Verbrugge Terminals Zeebrugge NV situeert zich aan het westelijk uiteinde van het Koning Albert II-dok in de westelijke voorhaven van Zeebrugge. Op een terrein van 40 hectare werden intussen de eerste loodsen opgetrokken, meer bepaald twee magazijnen elk met een oppervlakte van 20.000 m². De terminal is verder uitgerust met de meest moderne behandelingstuigen, van zware heftrucks, reach-stackers, maffi-trailers tot een zware mobiele havenkraan met een hefvermogen van 100 ton.

Martin Verbrugge en Jean-Pierre Heynderick van Koddaert NV.
Martin Verbrugge en Jean-Pierre Heynderick van Koddaert NV.© MVN

Verbrugge Terminals Zeebrugge NV werkt er hard aan om bijkomende trafieken aan te trekken. Daarbij worden in eerste instantie gemikt op de behandeling van staalproducten en (non-ferro)metalen, maar ook de behandeling van woudproducten (papier en cellulose) hoopt het bedrijf straks te kunnen behandelen. Ook beschikt de terminal over de ruimte voor de verwerking van project-cargo via Zeebrugge. De goede lezer zal het begrepen hebben, Verbrugge Terminals Zeebrugge NV mikt vooral op stukgoed. Dat is buitengewoon interessant omdat dit goederensegment in belangrijke mate arbeidsintensief is, dus goed voor de tewerkstelling aan de haven van Zeebrugge.

Verbrugge Terminals Zeebrugge NV behoort tot de Verbrugge Groep, met hoofdzetel in Zeeuws-Vlaamse Terneuzen. De groep heeft belangrijke terminals in Terneuzen en Vlissingen. Op jaarbasis behandelt de Verbrugge Groep om en bij de 17 miljoen ton goederen in die genoemde Nederlandse havens. Naast goederenbehandelaar is Verbugge ook een belangrijke baantransporteur en baat het ook expeditie- en douanekantoren uit.

(FN – Foto MVN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.