Nieuwe tapaszaak Manzo’s in centrum van Jabbeke

Iris Lavens en Claudio Manzo in hun nieuwe zaak. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Arno Van Haverbeke

‘Manzo’s’, het zal geen belletje doen rinkelen, maar in het Italiaans staat het woord voor ‘rundsvlees’. Hét gerecht waarmee Iris Lavens (23) en Claudio Manzo (28) hoofdzakelijk willen werken in hun nieuwe tapaszaak Manzo’s, mét vlees van eigen kweek dan nog wel.

“Dat rundsvlees wordt dan ook ons paradepaardje. Het vlees wordt gekweekt op de boerderij van de ouders van Iris. Haar broer gaat er dan weer mee aan de slag in zijn beenhouwerij”, vertelt Lavens. Zo werken ze zoveel mogelijk met de korte keten. “Ook de meubels zijn van Belgische makelij en onze koffie komt uit de buurt. Bovendien hechten we veel belang aan het familiegevoel.”

Lavens studeerde Hotelmanagement en deed ervaring op bij diverse horecazaken. Ze werkte in de horecazaak die ze nu samen met haar vriend overnam. Ook Manzo was jarenlang aan de slag in de horecasector: “Aan ervaring is dus bij ons geen gebrek. We hadden allebei de droom om zelfstandig te worden. De vorige eigenaar zei dat hij ging verkopen, dus besloten we de sprong te wagen”, gaat Lavens verder.

In Manzo’s zullen de klanten zich aan een tapasconcept kunnen verwachten. “Verse, veelzijdige en kleine gerechtjes, echt comfort food zal het worden”, gaat Manzo verder. “Maar voor zij die dat willen, bieden we ook een beperkte hoofdgerechtenkaart aan. Over de middag zullen we ook een lunch voorschotelen. Hier en daar zal een Italiaanse touch te vinden zijn. De roots van Claudio liggen in Italië en dat krijg je er natuurlijk niet uit”, lacht Lavens.

De zaak opent op dinsdag 18 augustus. “We zijn al heel lang bezig met renovatiewerken en wilden eigenlijk al veel eerder opendoen. Door de coronacrisis duurden sommige werken langer dan verwacht. We zien het wel helemaal zitten”, besluit Lavens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten