Nieuwe schoenenzaak in Torhout combineert winkel Arcade met groothandel Arkos

Van links naar rechts in het stijlvolle interieur van Arcade Shoes & Bags in de Oostendestraat : van links naar rechts Thijs Simoen en zijn ouders Dany Geril en Hendrik Simoen : "We vormen een familiebedrijfje." © Foto JS
Johan Sabbe

De nieuwe trendy schoenenzaak Arcade langs het niet-centrumdeel van de Oostendestraat hoopt, om het toepasselijk te zeggen, zo snel mogelijk voet aan de grond te krijgen in Torhout. De zaakvoerders Hendrik Simoen, zijn vrouw Dany Geril en hun zoon Thijs Simoen doen er alles aan om de plaatselijke bewoners en de passanten ervan te overtuigen dat ze prijs-kwaliteit een uitstekend assortiment in huis hebben en dat drempelvrees totaal niet aan de orde is.

Het stijlvolle pand in de Oostendestraat 268 herbergt trouwens veel meer dan de schoenen- en handtassenwinkel aan de voorzijde. In het achterliggende deel van het complex – gescheiden door een overdekte buitenruimte – bevindt zich de schoenengroothandel Arkos, die aan om en bij de 150 schoenenzaken in Vlaanderen en Wallonië levert.

Showroom Antwerpen

“We verdelen zelfs een eigen merk, dat Sens Unique heet”, zegt Hendrik Simoen (59) uit Gistel, de welbespraakte en sympathieke peetvader van het familiebedrijf. “Ik ben al minstens een kwarteeuw in de schoenenbranche actief, maar samen met mijn vrouw Dany run ik pas sinds een kleine dertien jaar onze groothandel Arkos, met een showroom in hartje Antwerpen. En met nu dus een tweede vestiging in Torhout, de stad waar ik in vervlogen tijden aan het Sint-Jozefsinstituut secundair onderwijs gelopen heb. Bij de start van Arkos zijn we tegelijk met een schoenenwinkel in De Haan gestart: Arcade Shoes & Bags. Die loopt als een trein. We hopen dat dit op termijn ook met de net geopende tweede zaak in Torhout het geval zal zijn. Die wordt door onze zoon Thijs gerund samen met verkoopsters.”

Eigen productie in Italië

Hendrik en Dany hebben drie zonen Stijn (33), Thijs (31) en Jonas (28) en twee kleinkinderen, Marie-Julie (6) en Anna-Estelle (3). Alleen Thijs treedt in hun voetsporen. “Laten we eerlijk zijn, de detailhandel heeft het niet gemakkelijk”, aldus Hendrik. “De voorbije jaren hebben nogal wat kleinere schoenenzaken de deuren noodgedwongen gesloten. Maar in een bedrijvig stadje als Torhout was er zeker nog plaats voor een bijkomende schoenenzaak. En dus hebben we het aangedurfd om de stap te zetten. We hebben het voordeel dat we al lang in de branche zitten en via onze groothandel voeling hebben met de laatste trends in de schoenenmode. We trekken veel naar Italië, het land waar we ons eigen merk Sens Unique trouwens laten produceren. Plus: we zijn de verdelers van bekende en uitstekende merken zoals DL Sport en Evaluna. Daarnaast hebben we een grote waaier van merken en stijlen in ons assortiment. Altijd kwaliteit, maar bovendien ook betaalbaar.”

Ook op zondag open

Van donderdag 8 tot en met zondag 11 november pakt Arcade met zogenoemde Verwendagen uit. “Bij de officiële opening van de winkel hebben we gevraagd om ons geen bloemen of geschenken te geven, maar eventueel wat geld te storten voor het goede doel dat we uitgekozen hadden”, zegt Hendrik. “En dus kunnen we op 8 november het mooie bedrag van 2.000 euro overhandigen aan het Torhoutse centrum voor ambulante revalidatie Noordhoek in de Noordlaan. We willen graag ons goede hart laten zien.”

Arcade Shoes & Bags is elke dag open van 10 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 12.30 uur. Info: www.arcadeshoes.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier