Nieuwe poederlakkerij Poedr opent in volle coronatijden

Volgende week maandag opent Arne Goethals in de Eugène Bekaertlaan 18 zijn nieuwe zaak Poedr, een poederlakkerij die ook stralen en metalliseren kan aanbieden. De opstart komt er door pure noodzaak. Ongezien in deze coronatijden.

Arne Goethals start een eigen poederlakkerij op. © PPW

Arne (30) volgde de opleiding lasser en constructeur aan het Waregemse VTI. Hij is getrouwd met Rana Haerens (28). Ze wonen met hun dochtertje Leah (1,5) in de Tapuitstraat op de bruisende wijk De Waterhoek.

“Samen met mijn tweelingbroer Sven werk ik al twaalf jaar in ons familiebedrijf Goethals. We leveren vooral metaalconstructies voor de industrie”, opent Arne. ” Al vele jaren kampen we met grote problemen inzake de aanlevering van onze constructies, omdat de wachttijden bij de poederlakkers heel lang zijn. Vandaar het idee om het gewoon zelf te doen en een nieuwe zaak op te starten, los van het familiebedrijf. Sven zet daar de activiteiten verder. Onder het motto never waste a good crisis durf ik nu springen, ook al zitten we volop in de coronacrisis. Ik help hierin mee om het tekort aan poederlakkers op korte, middellange en lange termijn op te lossen.”

Grote constructies

Het nieuwe bedrijf biedt zowel voor privé als voor industrie een totaalbehandeling van metaal aan. “Alvorens we metalen stukken kunnen kleuren, moeten we ze ontdoen van alle vet en vuil en voorzien van een juiste oppervlakteruwheid. We brengen met hoge druk inox grid aan op het oppervlak waardoor we de gewenste ruwheid bekomen. Na het stralen staat het staal op zijn puurste vorm en is het dus heel gevoelig voor roesten. Dit lossen we op door te behandelen met een poedercoating. Voor buitenconstructies komt er ook een extra metallisatielaag. In onze nieuwe lakruimte kunnen we grote constructies aan tot zes meter lengte, twee meter breedte en wel twee en een halve meter hoogte. Ik start volledig alleen. Als de markt het toelaat, kan ik extra personeel aanwerven. De nieuwe laklijn kan tot zes personen tewerkstellen op de huidige locatie.”

(PPW)

Info: 056 13 09 19 en info@poedr.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.