Nieuwe pagina voor Unizo De Haan-Wenduine

Nationaal voorzitter Karel Van Eetvelt beloonde ex-voorzitter Marc Provoost met een ereteken. © (AV)
Redactie KW

Een overweldigend succes dat is het minste wat kan gezegd worden van de startavond voor de nieuwe Unizo-ploeg in De Haan. Zo’n 140 bezoekers kwamen woensdagavond de nieuwe bestuursploeg gelukwensen.

Gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt gaf er zijn laatste officieel ‘optreden’. Hij stopt na 13 jaar als nationaal voorzitter. Ook voor Marc Provoost voormalig voorzitter van Unizo De Haan was het een afscheid na 17 jaar. Hij kreeg een ereteken opgespeld door Karel Van Eetvelt.

“De mooiste verwezenlijking is dat er na al die jaren van ‘zagen’ een Raad voor Lokale Economie is gekomen”, gaf hij mee. Karel Van Eetvelt benadrukte dat hij graag naar Wenduine komt. “Vijftien jaar geleden kwamen we hier veel met de kinderen op vakantie”, zie hij. Net daarvoor had hij een stevige lans gebroken voor Unizo en haar verwezenlijkingen: “De beste belangenverdediger van de ondernemers”, betoogde hij. “Maar vooral ook, samen staan we sterker en morgen nog beter doen dan vandaag.” Kersvers voorzitter van Unizo De Haan-Wenduine, Jérémie Mouriaux onderstreepte meteen een aantal speerpunten, met onder meer: nood aan een gedegen strandbeleid en reactiveren van de lokale economie. Hij benadrukte ook dat ze positief en constructief willen samenwerken.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier