Nieuwe marktplannen voor Wingene en Zwevezele

Corona leidde tot een herschikking van de markten van Wingene en Zwevezele. © gf
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

De markt op woensdag in Wingene keert vanaf begin november terug naar de oude locatie rond de kerk. “Na een grondige evaluatie van de tijdelijke coronasituatie hebben we voor beide markten nieuwe plannen opgemaakt”, zegt Ann Mesure, schepen van Lokale Economie.

“De opmaak van de nieuwe marktplannen voor Wingene en Zwevezele vertrekt vanuit de geleerde lessen door de noodgedwongen herindeling van de markten tijdens de coronapandemie”, zegt schepen Mesure. “We hebben rekening gehouden met de huidige bezetting, de specifieke noden van de individuele standhouders en de garantie op een evenwichtig en gevarieerd productenaanbod van voeding en niet-voeding.”

Zowel voor de markt in Wingene op woensdagochtend als voor de markt in Zwevezele op zondagochtend is er een nieuw marktplan opgemaakt.

Zomer- en wintermarktplan

In Wingene verhuist de wekelijkse markt opnieuw naar de omgeving van de kerk en de Markt. “Op de Markt houden we tijdens de zomerperiode uiteraard rekening met de horecaterrassen”, zegt Ann Mesure. Enkele marktkramen krijgen daarom een wisselende plaats tijdens de winter- en zomerperiode om zo tot een optimale opstelling te komen voor beide periodes. Vanaf november is het parkeerverbod ook weer van kracht. Dat geldt op woensdagochtend vanaf 5 tot 12.30 uur op de marktlocatie.

Definitief plan

“In het oude marktplan van Zwevezele stonden de kramen in een U-vorm tegenover elkaar. Maar de tijdelijke opstelling van de kramen in een L-vorm blijkt beter te werken. Het is veiliger en bovendien krijgt de markt daardoor meer zichtbaarheid.” Het tijdelijke marktplan in Zwevezele blijft daarom behouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier