Nieuwe horecazaak op Grote Markt Ieper in voormalige supermarkt

Redactie KW

De uitbaatster richtte al horecazaken op in Komen en Doornik en opent nu de deuren van Taurus aan Grote Markt 27 in Ieper.

Mia Ye Xiao (39) opent een nieuwe horecazaak aan de Ieperse Grote Markt in het pand van een voormalige supermarkt. De uitbaatster richtte al horecazaken op in Komen en Doornik en opent nu de deuren van Taurus aan Grote Markt 27 in Ieper. Alexandro Hoflack (58) en Gianni Mahieu (23) zijn beide chef in de zaak.

Buffet én restaurant

“We werkten vroeger al samen in horecazaak Belvedere op de Kemmelberg”, vertelt Gianni uit Zillebeke. “We zijn trots dat we nu chef mogen zijn in dit prachtig pand, dat de afgelopen maanden een metamorfose onderging. Vroeger was er een vestiging van de internationale supermarktketen SPAR. Boven was er een ruimte, waar klanten een snack konden eten.”

“De voormalige supermarkt werd omgebouwd tot een ruime horecazaak. Bij mijn weten is dit de eerste horecazaak in Ieper met buffet én restaurant. Op de benedenverdieping is er plaats voor 90 gasten, die kunnen genieten van ons werk in een open keuken. We maken er gerechten met behulp van een houtskooloven. Deze buffetformule is open op vrijdagavond, zaterdagavond en de volledige zondag.”

“Uitzicht grote troef”

“Het restaurant, dat open is op maandag, woensdag, donderdag en vrijdagmiddag, bevindt zich op de bovenverdieping. Dinsdag is de sluitingsdag. Boven is er plaats voor 80 gasten. Aan de kant van het grote raam kan je eten en drinken met een prachtig zicht op de Grote Markt en de Lakenhalle. Dat is een enorme troef. Zeker als er grote evenementen zijn zoals de Kattenstoet, de Ypres Rally en de start van Gent-Wevelgem.”

Onze specialiteit? Verse vlees- en visgerechten. Alles is vers, zelfs onze lasagne. We zijn deze week goed gestart. Naast de twee chefs zijn er twee zaalverantwoordelijken. De rest van het werk wordt ingevuld door jobstudenten.” Burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper) was aanwezig bij de opening: “Ik ben blij dat dit grote pand snel een nieuwe invulling kreeg.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier