Het bekende horecapand De Warande, ter hoogte van de gelijknamige brug aan de Brugse ring, stond maar liefst vier jaar leeg maar daar komt verandering in. Sinds vrijdag zijn de deuren van restaurant en aperitiefbar De Warande open. Zaakvoerders Guy Brunet, Alain Madou en Christopher De Mayer heten u hartelijk welkom in het bijzonder stijlvol vernieuwde en zelfs uitgebreide pand. Guy Brunet is een bekende naam in de bedrijfswereld en dan vooral de horecasector in de regio Brugge-Damme.
...

Het bekende horecapand De Warande, ter hoogte van de gelijknamige brug aan de Brugse ring, stond maar liefst vier jaar leeg maar daar komt verandering in. Sinds vrijdag zijn de deuren van restaurant en aperitiefbar De Warande open. Zaakvoerders Guy Brunet, Alain Madou en Christopher De Mayer heten u hartelijk welkom in het bijzonder stijlvol vernieuwde en zelfs uitgebreide pand. Guy Brunet is een bekende naam in de bedrijfswereld en dan vooral de horecasector in de regio Brugge-Damme.Hij baatte eerder onder meer een zaak in Damme centrum uit en restaurant De Vossensteert in Assebroek. Brunet is echter vooral bekend van zijn uitbating van café, restaurant en feestzaal Studio Hall, in de volksmond nog gekend als 't Schuttershof, in de Brugse deelgemeente Sint-Kruis. In Studio Hall werkte hij al samen met Christopher De Mayer, die er de keuken voor zijn rekening nam, en met Alain Madou, het vast gezicht achter de bar. Het trio liet Studio Hall achter zich en start nu dus samen, alle drie als zaakvoerder, met een nieuw horecaproject."Alain en ik hadden wat zitten rond kijken naar geschikte horecapanden om iets nieuws te beginnen en ook Guy was aan het rond kijken", vertelt Christopher De Mayer, die ook in De Warande in de keuken zal staan. "Guy kwam dan bij ons en zei dat hij een mooie pand had gevonden. Het toeval wil nu dat Alain en ik ook net dat pand hadden bekeken en ideaal vonden. Dus dat was het startpunt om hier met ons drieën in dit project te stappen." Medezaakvoerder Guy Brunet vult aan: "Nadat de vorige uitbating (kipkroeg De Poulin, red. ) hier gestopt was stond dit pand een hele tijd te koop. Na een tweetal jaar werd het gekocht door een horeca-ondernemer uit Knokke. Hij zocht dus mensen om zijn pand te huren en er een horecazaak te runnen maar dat duurde dus ook wel een tijd", stelt Guy Brunet. "Uiteindelijk konden we een akkoord bereiken. We hebben als zaakvoerders ook zelf het pand heel grondig vernieuwd, hebben veel zelf gedaan, en het is zelfs naar achteren toe uitgebreid. In feite werd alles gestript en volledig vernieuwd. Het sanitair, de vloeren, de elektriciteit, de bar, de keuken,... alles kortom."Het project mag bijzonder geslaagd genoemd worden. Vooraan bevindt zich de warme aperitiefbar en achteraan in de uitbouw is het meer chique restaurantgedeelte. In die ruimte bevindt zich ook een hoger gelegen plaatsje voor vergaderingen of groepsetentjes. "We gaan voor een eigentijdse Frans-Belgische keuken en gaan ook iedere dag een behoorlijk scherp geprijsde dagschotel aanbieden: soep of voorgerechtje, hoofdschotel en koffie voor slechts 15,5 euro", zegt keukenchef Christopher. "Wat de bar betreft willen we ook onze cocktails wat in de verf zetten, met regelmatig nieuwe suggesties, en we hebben een mooi assortiment van bieren; ook van kleinere brouwerijtjes", besluit Alain Madou, die dus de bar voor zijn rekening zal nemen."De Warande is geopend vanaf 11 uur tot middernacht in de week en tot 1 u in het weekend. Zondagavond en maandag is De Warande gesloten. Meer info op http://www.warandebrugge.be/