Nieuwe halalsupermarkt Asalam lokt meteen veel volk

Waleed Khalid, Hakam Darsam en Dhannoon Khalid van Asalam, de nieuwe halalsupermarkt in Kortrijk.© Olaf Verhaeghe
Waleed Khalid, Hakam Darsam en Dhannoon Khalid van Asalam, de nieuwe halalsupermarkt in Kortrijk.© Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

De nieuwe halalsupermarkt Asalam langs de Gentsesteenweg waar vroeger Aldi was gevestigd, is sinds woensdag open. Het concept met een focus op Arabische en halalproducten sloeg meteen aan: ‘s middags was het al bijzonder druk in de nieuwe winkel.

Arabische muziek door de speakers, meerdere soorten verse olijven, halalvlees in een op en top professionele slagerij en een enorm assortiment aan kruiden: wie binnenstapt bij de nieuwe Asalam Supermarkt merkt meteen het specifieke aanbod uit alle hoeken van de wereld. Het nieuwe filiaal langs de Gentsesteenweg, in het pand van de vroegere Aldi, is de vierde winkel in de Asalam-keten van Waleed Khalid in Vlaanderen. De andere drie vind je in Borgerhout bij Antwerpen, Sint-Niklaas en Roeselare.

“Waarom Kortrijk? Omdat we merkten dat er hier wel vraag is naar wat wij doen”, zegt Hakam Darsam, een van de zaakvoerders van Asalam. “Hier zijn veel moslims, veel mensen van een andere origine en die zijn op zoek naar de producten die wij hen bieden Wij hebben ruim 6.000 producten, vooral voeding. Denk aan de specifieke kruiden, de typische Arabische gerechten, onze uitzonderlijke dadels, vers vlees en verse vis, veel groenten en fruit.. Noem maar op. Enkel varkensvlees, alcohol en sigaretten vind je hier niet. Uiteraard zijn wij er niet enkel voor moslims. Elke Kortrijkzaan en ook iedereen van ver buiten Kortrijk is hier van harte welkom.”

7 dagen op 7

Sinds woensdagochtend is Asalam – wat rust, vrede en onthaasten betekent – open. En meteen vonden heel wat mensen de weg naar de winkel. “Het is inderdaad vrij druk, voor onze eerste dag”, zegt Waleed Khalid. “Maar zo hebben we het graag. Voorlopig zijn we van plan om 7 dagen op 7 de deuren te openen en meteen uit te pakken met een aantal mooie promo-acties. We zien wel hoe het loopt, maar we hebben er zeker vertrouwen in.”

De locatie van Asalam lijkt alvast een grote troef te zijn voor de supermarkt, zo klinkt het bij de uitbaters. “We zitten dicht bij het centrum van de stad en zijn toch heel vlot bereikbaar, ook met de auto”, zegt Hakam. “Aan de inrichting van de Aldi hebben we niet zoveel veranderd. Het pand zelf is zo ruim dat dat niet nodig was. Ook de parking voor deur is een grote troef.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.