Nieuwe gezichten bij cafetaria ‘t Dolfijntje in Tielt

Ivan Van den Berghe en zijn vrouw Mayla. © SDT
Redactie KW

Cafetaria ‘t Dolfijntje, naast het zwembad van Tielt, heeft vanaf dinsdag 9 april een nieuwe uitbater. Ivan Van den Berghe (55) uit Egem heeft onlangs de zaak overgenomen van Stijn De Rammelaere. Samen met zijn vrouw Mayla (42) zal hij de cafetaria uitbaten.

“Dankzij een zoekertje in de krant kwamen we te weten dat de zaak een overnemer zocht. Door onze ervaring in de horeca, beslisten Mayla en ik om ‘t Dolfijntje over te nemen”, vertelt Ivan. Mayla zal Ivan helpen, maar daarnaast is ze ook de uitbaatster van café ‘t Voske in Egem. “We zullen grotendeels de lijnen doortrekken van de vorige eigenaar, maar uiteraard zullen we onze eigen stempel proberen te drukken. Zo zullen de mensen ook een kleine snack kunnen krijgen. Denk maar aan een spaghetti, croque monsieur… Bovendien is onze specialiteit: verse loempia. Na een zwembeurt zal dat ongetwijfeld smaken. En met de zomer die voor de deur staat, zullen mensen ook bij ons gezellig op het terras iets kunnen drinken of eten.”

Vroeg open voor markt

Cafetaria ‘t Dolfijntje is gesloten op maandag. Van dinsdag tot en met vrijdag zullen ze open zijn vanaf 14 uur. “Op donderdag doen we onze deuren al veel vroeger open, namelijk om 6 uur. Dat doen we omdat de wekelijkse markt dan plaatsvindt. Vroege vogels op de markt kunnen dan bij ons een koffie komen drinken”, aldus Ivan.

Op zaterdag opent ‘t Dolfijntje om 8 uur en ten slotte op zondag om 9 uur. “Naast deze openingsuren staan wij er ook voor open om ons flexibel op te stellen voor klanten. Als er bijvoorbeeld groepen wensen te komen op maandag kunnen we steeds samen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen”, sluit Mayla af.

(SDT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier