Nieuwe fietsenzaak op de Bosmolens : “Ik droom ervan om dit voltijds te kunnen doen”

© Frank Meurisse
Redactie KW

Komend weekend openen Björn Vermeulen en Inge Decroix hun fietsenwinkel op de Bosmolens in Izegem. Het koppel verhuisde een paar maanden geleden en toverde het pand in de Meensesteenweg om tot een gloednieuwe fietsenzaak. Je zal er naast fietsen ook terecht kunnen voor tal van accessoires en herstellingen.

Op 1 januari 2018 startte Björn Vermeulen (32) voor het eerst met een fietsenwinkel in de Zevekotestraat. “Ik was al een tijdje aan het fietsen en had wat lessen genomen om mijn fiets ook zelf te kunnen herstellen. Van het één kwam het ander en zo ben ik nu toch al even bezig.”

Ruim assortiment

Intussen verhuisden Björn en zijn vrouw Inge Decroix (40) naar de Meensesteenweg 248. “We namen hier onze intrek met onze twee kinderen Lize (9) en Lander (7). We wonen hier, maar we openen op zaterdag 10 juli ook onze fietsenwinkel. Het wordt zeker een spannend moment”, vertelt Björn. “In de zaak zal ik een aantal fietsen van BH Bikes staan hebben die dan op bestelling ook gekocht kunnen worden. Dat gaat van een gewone stadsfiets tot een elektrische mountainbike en van een koersfiets tot een kinderfiets. Ik heb een ruim assortiment in de aanbieding.”

Naast de fietsen zijn er ook tal van accessoires. “Ik heb drinkflessen en fietstassen, maar ook materiaal om fietsen te herstellen en sportvoeding bijvoorbeeld.” weet Björn. “Ik doe ook alle herstellingen en dat van alle merken. Als er iets scheelt aan je fiets, dan kan je zeker bij mij terecht. Ik doe dan het nodige om de fiets zo snel mogelijk weer in orde te krijgen.”

Zaterdag opent de winkel voor het eerst de deuren. “Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. We zorgen voor een hapje en een drankje. Er zullen ook verschillende testfietsen zijn”, vertelt het koppel. “Momenteel ben ik aan de slag bij de Bandencentrale in Roeselare, maar het is wel een droom van mij om dit voltijds te kunnen doen. Dat zou heel mooi zijn.”

Welkom

Inge zal meehelpen waar ze kan in de zaak. “Ik zal zeker nu en en dan een handje helpen met Björn. Ik werk als nachtverpleegster in de Sint-Jozefskliniek in Izegem, maar ik ben wel van plan om bij te springen in de zaak. We hopen snel een vast klantenbestand op te bouwen hier op de Bosmolens. Wie wil is meer dan welkom om zaterdag eens te komen kijken.”

De fietsenwinkel van het koppel zal open zijn op maandag- en woensdagmiddag van 13.30 tot 18 uur en op zaterdag van 13.30 uur tot 17 uur. Op donderdag en vrijdag kan je er terecht tussen 19 en 20 uur, maar je kan ook altijd een afspraak maken op een ander moment. (MVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier