Nieuwe commerciële impuls voor De Barakken in Menen

Frédéric Baelen, zaakvoerder van Baelen Project Building. © NV
Redactie KW

Frédéric Baelen, zaakvoerder van Baelen Project Building, is een durfal met veel moed in de werkschoenen. Met opgestroopte mouwen zal hij de komende maanden nieuw bloed in Menen pompen met een heuse investering.

“We zullen de panden in de Rijselstraat 220 en 222 slopen en daar plaats maken voor een nieuwe winkel van 600m². Hiermee zal De Barakken in Menen een nieuwe commerciële impuls krijgen”, zegt Frédéric.

Het bedrijf uit Wervik is heel actief op de markt van bouwpromotie en projectontwikkeling. Zowel verkavelingen als nieuwbouwprojecten behoren tot hun activiteiten. “Al onze projecten worden gerealiseerd met de betere architecten en aannemers. We voorzien in de Rijselstraat een winkelruimte van 600 m² die eventueel kan worden opgesplitst in twee afzonderlijke handelspanden. Om de winkel zo goed mogelijk te integreren in het straatbeeld zal de gevel worden opgetrokken tot dezelfde kroonlijsthoogte als de aanpalende panden”, vertelt Frédéric.

Bakkerij Paris Croissant en café De Spiegel zal dus een nieuwe buurman krijgen. De investering in een nieuwe commerciële ruimte betekent in ieder geval een mooie impuls voor de Barakken, en bij uitbreiding voor het ganse centrum van Menen. “Met de naderende Leiewerken zien de handelaars deze investering heel graag gebeuren. Het zal ook een positief effect geven aan onze grensbezoekers. Stad Menen is in ieder geval fier op het komende project”, aldus Frédéric. Dit project valt, voor de goede orde, wel buiten de projectzone van de Leiewerken en staat daar dus volledig los van. Menen word een volledig nieuwe stad aan de Leie.

Welke handelszaak er op dit adres het licht zal zien, weet de zaakvoerder uiteraard nog niet. “Het nieuwe winkelpand zou er tegen juli 2019 moeten staan. Wij zullen het pand dus verhuren en het zal dan aan de huurder zijn om er een aantrekkelijke en bloeiende zaak van maken. Een mooie textielzaak zou welkom zijn, of iets in diezelfde aard, een zaak met klasse en cachet. Ik ben alsook benieuwd”, lacht Frédéric.

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier