https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuwe Colruyt op komst op vroegere site Urpa

Het oude gebouw gaat helemaal tegen de vlakte en daarna wordt een winkelruimte gecreëerd van 1.870 vierkante meter. © NS
Redactie KW

Warenhuisketen Colruyt maakt plannen om een gloednieuwe winkel te bouwen op de vervallen site waar sportwinkel Urpa gevestigd was. Het oude gebouw gaat helemaal tegen de vlakte. Men hoopt om open te gaan in het voorjaar 2023.

De Colruyt Group maakte begin dit jaar hun plannen bekend en diende een bouwaanvraag in bij het gemeentebestuur. De procedure werd opgestart en men moest wachten op groen licht vanuit het gemeentebestuur.

“De procedure voor het bouwen van een gloednieuwe Colruyt op de site van de vroegere Urpa sportwinkel is inderdaad gestart”, weet burgemeester Lieven Huys. “Wij gaven ons fiat en zijn heel fier dat er een Colruyt-vestiging in onze gemeente komt.”

“Als alles volgens plan verloopt, kunnen de werken starten in het voorjaar 2022. Het is de bedoeling om het filiaal te kunnen openen in het voorjaar 2023.”

Meerwaarde

Het oude gebouw gaat helemaal tegen de vlakte en daarna wordt een winkelruimte gecreëerd van 1.870 vierkante meter. Er zal een ruime parking aanwezig zijn voor 100 auto’s.

“De in- en uitrit van de parking komt er aan de kant van de Bruggestraat. Daar wordt een rij oude huizen gesloopt. Aan de kant van de Hille komt er een fiets- en voetgangersdoorsteek. Het Colruyt-filiaal zal voorzien zijn van een Collect & Go. Dit nieuwe project betekent extra werkgelegenheid voor onze gemeente en dat is zeker positief”, besluit de burgemeester. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.