Nieuwe chocoladezaak in Wittenonnenstraat in Oostende

jro
jro
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Dave Vanremoortele (45) heeft deze week een splinternieuwe chocoladezaak geopend in het hart van Oostende. In de Wittenonnenstraat vind je vanaf nu heerlijke Belgische chocolade. “Onze specialiteit zijn manons, vandaar de naam ‘Manon Royal’.”

Dave woont nu twaalf jaar in Oostende en baatte acht jaar lang een broodjeszaak uit in de Van Iseghemlaan, maar is afkomstig van Deurne. “Ik heb vroeger altijd chocolade verkocht”, vertelt hij. “Ik heb twaalf jaar voor een winkel in Deurne gewerkt. Ooit zou ik een eigen chocoladewinkel uitbaten. Enkele jaren geleden liet ik de broodjeszaak over en daarna baatte ik even een frituur in Westkapelle uit, maar mijn hart zegt ‘chocolade’ en met deze winkel maak ik mijn dromen waar.”

Geloof in de buurt

De winkel was veertig jaar lang een kledingzaak. Toen Dave het leegstaand pand in het oog kreeg, wist hij meteen dat dit de ideale locatie zou worden. “Hierachter, in de Lijnbaanstraat, komt een park, waardoor dit een locatie wordt waarbij veel kan. Ik geloof in deze buurt.” Alle chocolade bij Manon Royal wordt in een bijhuis gemaakt. “En we hebben ook een suikervrij gamma, want ik ben zelf diabetespatiënt”, aldus Dave.

Een vast sluitingsuur en een vaste sluitingsdag zijn er voorlopig niet. “Ik kijk de kat uit de boom. Ik weet ook wel dat ik op echt warme zomerdagen tussen 14 uur en 17 uur geen mens zie. Dan kan het dat ik ‘s avonds wat langer openblijf om de mensen te bedienen die afzakken van het strand”, besluit Dave.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten