Nieuwe caféwijzer wijst hongerige toerist en dorstige Kortrijkzaan de weg

© KV
Redactie KW

Wie op zoek is naar een gezellig cafeetje in de binnenstad of na een avondje stappen nog wat honger geeft, kan sinds kort beroep doen op de nieuwe Kortrijkse caféwijzer, ‘Dorst’. Die komt er op vraag van de logiessector en de studenten.

De lijst van zo’n 100 Kortrijkse cafés toont netjes welk soort café het is en waar het gelegen is. Het plan licht bovendien 12 ‘speciallekes’ uit die zeker een bezoekje waard zijn. Daarenboven krijg je een lijst met adresjes om de innerlijke mens te versterken voor of na een avondje uit. Vzw Citymarketing & Toerisme en Kortrijk Studentenstad stonden in samenwerking met Economie Kortrijk in voor de opmaak en samenstelling. Het plan is een greep uit het actuele aanbod aan de vele mogelijkheden in Kortrijk en de deelgemeenten.

“Dit schitterende initiatief is perfect in lijn met het Strategisch Commercieel Plan voor Handel en Horeca, een plan dat over beleidsdomeinen heen werkt, in dit geval vanuit de dienst toerisme en onderwijs, in samenwerking met economie”, zegt schepen van Ondernemen Rudolf Scherpereel (N-VA). “De horeca in het algemeen, en de cafés in het bijzonder, worden met deze wegwijzer gepromoot bij onze inwoners, studenten en bezoekers, en zal hen hopelijk geen windeieren leggen. Er zitten alvast enkele pareltjes tussen die meer dan de moeite waard zijn om eens te bezoeken.”

Geen studentenstad zonder cafés

“Met deze caféwijzer komen we tegemoet aan de vraag van studenten om het aanbod aan cafés in onze stad bevattelijk in beeld te brengen“, aldus Kelly Detavernier, N-VA-schepen van Onderwijs. “Geen studentenstad zonder cafés waar inwoners en bezoekers – dus ook onze groeiende populatie studenten – terecht kunnen. Heel wat studenten hebben deze caféwijzer intussen al verkregen op hun campus tijdens de vrijetijdsmarkt. Ze werden bovendien ook betrokken bij de opmaak en verdeling.”

Het caféplan wordt met een bijhorende kaart gedrukt op 50.000 exemplaren. Je vindt de caféwijzer vanaf midden oktober in de cafés, hogescholen, hotels, Toerisme Kortrijk en het stadhuis. Een digitale versie is terug te vinden op www.toerismekortrijk.be/cafeplan . Het volledig actueel aanbod van drankgelegenheden vind je via www.kortrijk.be/bedrijvengids.