Nieuwe broodjeszaak in Elverdinge

Redactie KW

Als de coronacrisis geen roet in het eten gooit kan je vanaf 21 april voor knapperige belegde broodjes, panini, broodjesmanden en koffiekoeken terecht in de nieuwe broodjeszaak Evita in de Boezingestraat in Elverdinge. Regine Dequeker liet de garage onder de uitvalsbasis van loopclub de Stresskikkers ombouwen. De geplande opening van 1 april is alvast tot een latere datum uitgesteld.

Regine Dequeker (54) is getrouwd met zelfstandig bouwondernemer Pascal Demuynck en moeder van Michael Gryson. Samen met plusdochter Tessa (26) zet ze na lang piekeren en zoeken toch de stap. Verschillende ideeën passeerden de revue, maar de keuze viel uiteindelijk op een broodjeszaak.

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Tot voor kort werkte ik in de nachtploeg van het Jan Yperman Ziekenhuis, maar miste de sociale contacten. Daarvoor was ik 30 jaar aan de slag bij McBride, stond een zevental jaar in de keuken van Au Miroir en was opdienster in de ‘Heksescheure’ in Beselare. Ik vond dat het tijd was om iets te doen wat ik echt graag wou doen. Samen met Tessa (26), dochter van Pascal, hebben we de knoop doorgehakt. Ze studeerde af als bachelor toegepaste psychologie, werkte onder andere als uitzendconsulente bij een interimkantoor en als persoonlijk assistente bij mensen met een beperking. Tessa woont in Hooglede en is mama van mijn metekindje Billie (10 maand). Ze zal parttime bijspringen”, vertelt Regine.

Broodmandjes

“We wilden absoluut geen klassieke naam voor onze zaak. Er zijn al zoveel zaken met belegde broodjes. We kozen voor Evita, wat ‘bron van het leven’ betekent“, gaat Regine verder.

“Naast belegde broodjes zullen we koffiekoeken, diverse lekkernijen en frisdranken voorzien. Vanaf mei zijn er ook slaatjes. We leveren aan bedrijven, maken broodmandjes en we kunnen ook op zon- en feestdagen leveren als je op voorhand bestelt. Alles kan telefonisch of per mail besproken worden. Klanten kunnen online bestellen en afhalen in de winkel. Het wordt alvast een drukke bedoening, want naast de bouwbedrijvigheid van Pascal zijn alle stresskikkers nog steeds welkom. Hun’clublokaal’ blijft open!”

De broodjeszaak zal open zijn van dinsdag tot vrijdag van 6.30 uur tot 14 uur en op zaterdag van 8.30 uur tot 13.30 uur. Op zondag gesloten en op maandag leveringen aan bedrijven mogelijk. (RLa)

Info: Evita, Boezingestraat 120, Elverdinge, 057 42 23 57 – info@

evitabroodjeszaak.be – www.evitabroodjeszaak.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.