Nieuwe Bellegemse patissier: “Altijd al mijn droom”

De kleine Odiel poseerde voor de winkelinrichting met deegrol en koksmuts. Dimitri en Celien openen vrijdag hun eigen patisserie in Bellegem. © EDB
Redactie KW

Op vrijdag 11 augustus openen Dimitri Vandeweghe en Celien Verdonck hun eigen Patisserie Vandeweghe in de Bellegemsestraat.

De opening van een eigen zaak: een mooier cadeau voor zijn verjaardag van aanstaande zondag kan Dimitri Vandeweghe (25, zondag 26) zich niet voorstellen. Dimitri opent Patisserie Vandeweghe met zijn partner Celien Verdonck (27). Het koppel dat uit Ieper komt, verhuisde onlangs met zoontje Odiel (9,5 maanden) naar Bellegem.

Landbouwerszoon

Dimitri, een landbouwerszoon uit Heuvelland, wil al heel lang bakker worden. “In de rubriek ‘Later als ik groot ben…’ van Krant van West-Vlaanderen vertelde ik in het derde kleuter al dat ik bakker wilde worden“, lacht Dimitri. Toch startte hij zijn middelbare studies in het VTI in Poperinge. Pas een jaar later stapte hij over naar Ter Groene Poorte in Brugge. Na zijn bakker- en banketopleiding volgde hij er nog een zevende specialisatiejaar banket. En daarna volgde hij een kok- en kelneropleiding in Spermalie in Brugge.

“We blijven de klassiekers aanbieden, maar dan in een nieuw jasje”

Dimitri liep stage in verschillende gerenommeerde zaken. Nadat hij afstudeerde, werkte hij in enkele restaurants en verzorgde er de hotelpatisserie. Dan kon hij aan de slag bij chocolaterie DelRey in Antwerpen, waar hij twee jaar werkte. “Ik verbleef toen tijdens de week in Antwerpen. Gelukkig werd ik gesteund door Celien. We waren toen nog maar net samen”, zegt Dimitri. De laatste vier jaar stond Dimitri in voor de patisserie bij Bossaert in Heule.

Na meer dan twee jaar zoeken konden Dimitri en Celien – die als verkoopster in Deleye in Roeselare werkte – bakkerij Christ in Bellegem overnemen. We moesten niet echt iets veranderen. De winkel is vernieuwd en heel mooi. Ook het atelier is erg goed uitgerust.” Dimitri draaide wel zo’n drie weken mee met de vroegere bakker. “Het broodaanbod blijft hetzelfde. De klanten waren super lekkere pistolets en brood gewoon en wij stappen daar niet van af. Op het vlak van patisserie blijven we de klassiekers aanbieden, maar dan in een nieuw jasje. Later willen we ook streekproducten verkopen.”

Dimitri zweert bij goede grondstoffen en bereidt alles met echte boter. Het koppel laat zich bijstaan door een medewerker in het atelier en een jobstudent in de winkel.

Odiel met deegrol

Op vrijdag 11 augustus krijgt elke klant een glaasje en een attentie. “Er zullen ook proevertjes zijn”, aldus Celien. Het koppel opent de winkel om 7 uur en sluit de deuren om 18.30 uur. “We kiezen er bewust voor om op zondag om 13 uur te sluiten. We willen er ook zijn voor ons zoontje.” De kleine Odiel mocht al met een deegrol pronken op foto’s die de winkel sieren.

(Els Deleu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.