Nieuwe bar Streat aan Leieboorden: “We verzamelen al het goede van de wereld”

Streat Global Food Kitchen opent vrijdag de deuren. (Foto TV)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 29 december opent de nieuwe bar Streat de deuren aan de Handboogstraat. Vanaf 4 januari zwaaien ook de deuren van het gelijknamige restaurant officieel open. De uitbaters van de trendy zaak zijn Charlie Vandenheede (36) en Danielle Peel (32).

“Voor de drankjes en hapjes verzamelden we al het goede van de wereld”, vertellen ze. “Zo komen er vanaf januari onder meer Mexicaanse, Indonesische, Vietnamese en Spaanse gerechtjes op tafel. Kok van dienst is Aris, hij komt over van eetcafé Nostalgie. In de bar kan je van wijn, de betere bieren van Bockor en Duvel, en cocktails of een digestief proeven.”

De nieuwe zaak heeft een vernieuwd en uniek kader. De barkrukken en -tafels bijvoorbeeld zijn gemaakt van hout afkomstig van schepen die in Indonesië als wrak achter gelaten werden. “We hebben ook zulke kasten laten maken en volledig gepimpt”, vertelt Charly. “We tonen ook een beetje kunst en mikken daarmee op aankomende kunstenaars en artiesten.” Aan de nieuwe Leieboorden krijgt de zaak ruim 85 vierkante meter terras. “Het wordt echt een hippe plaats voor een drankje en een hapje. Een ideale locatie om mensen te ontmoeten.”

Beide zaakvoerders weten wat horeca is. “Het is hard werken, maar we hebben ruim 15 jaar ervaring”, klinkt het vertrouwensvol. (PVH-foto TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier