"Al jaren fantaseerde ik over een eigen zaak aan de zee", opent Tom Nijsten. "Ik vroeg aan een vriendin, die in de overnamebranche zit, om uit te kijken naar een horecazaak om over te nemen. Zo kwam ik in Middelkerke terecht. Ik doopte mijn bakkerij-tearoom tot Seaside. Jammer genoeg namen we een valse start door de coronacrisis. We besloten om even gesloten te blijven; er kwam te weinig volk over de vloer. De bakkerij vormt tenslotte maar een klein onderdeel v...

"Al jaren fantaseerde ik over een eigen zaak aan de zee", opent Tom Nijsten. "Ik vroeg aan een vriendin, die in de overnamebranche zit, om uit te kijken naar een horecazaak om over te nemen. Zo kwam ik in Middelkerke terecht. Ik doopte mijn bakkerij-tearoom tot Seaside. Jammer genoeg namen we een valse start door de coronacrisis. We besloten om even gesloten te blijven; er kwam te weinig volk over de vloer. De bakkerij vormt tenslotte maar een klein onderdeel van onze zaak. Het is voornamelijk een tearoom, en die moest verplicht gesloten blijven", legt Tom uit."Toen de mensen mochten terugkeren naar de campings en tweede verblijven, kwam er veel vraag naar take-away. We breidden de kaart uit met pizza's en pasta's, naast de vaste broodjes en het grote assortiment aan verse boterkoeken, croissants, en taartjes. De verkoop verliep heel vlot. Ik hoorde van onze pizzabodemverkoper dat wij de grootste afnemer zijn van Middelkerke, dat doet veel plezier", lacht Tom. "We werken met de pizza's op een heel eenvoudige en vlotte manier. We maken Margaritha's en de mensen kiezen welk beleg ze er nog extra bij willen; ze hoeven dus geen moeilijke namen meer te onthouden."Voor Tom betekent Seaside een hele ommezwaai. "Ik kom oorspronkelijk uit Lanaken, en werkte in de chemiesector. Toch is de passie voor horeca er altijd geweest, sinds mijn 16de werkte ik als bijberoep in verschillende horecazaken. Seaside is voor mij echt een droom die uitkomt. Ik hou van de sociale contacten maar ik werk even graag mee in de keuken.""Daarnaast hebben we hier een goede afzetmarkt. En met de upgrade van de kaart hoop ik ook de lokale bevolking aan te trekken. De buitenkant van de zaak is volledig vernieuwd, met een nieuwe naam en een compleet andere uitstraling. Soms moet je durven veranderen. Zo zullen we ook vispannetjes op de kaart zetten, en zullen we nog meer diversiteit in ons gamma brengen. Onze ontbijtjes zijn een echte aanrader, en voor de Sara-koffie hebben we zelfs al vaste klanten. We hopen op een mooie eerste zomer." (RDB)Seaside is gelegen aan de Oostendelaan 302a in Middelkerke en is telefonisch te bereiken via 059 44 39 90. Je kan er terecht voor afhaalgerechten zoals pizza, pasta en broodjes. Dit elke dag van 7.30 uur tot 18 uur, gesloten op dinsdag. Meer info: www.facebook.com/Seasidemiddelkerke.