Nieuwe bakkerij La Renaissance moest heropening grens afwachten

Op de foto v.l.n.r. winkeljuffrouw Miskane Hind, uitbater Seddik Ouarab en zijn echtgenote Samira Lamjadab, werknemer Frank Delacroix en winkeljuffrouw Mounia Kaoudji. © WO
Redactie KW

Op een steenworp van de Franse grens ging er vorige vrijdag een nieuwe bakkerij open. ‘La Renaissance’ in de Rijselstraat 233 wordt uitgebaat door Seddik Ouarab (41) en zijn echtgenote Samira Lamjadab (41) uit Halluin.

De opening verliep allerminst van een leien dakje. “Alles was klaar om op zaterdag 14 maart open te gaan. Maar in extremis dwarsboomde de lockdown onze plannen”, vertelt Seddik. “We wonen hier slechts vijfhonderd meter vandaan, vlak over de grens in Halluin. Door de coronamaatregelen ging de grens dicht en konden we niet meer naar onze nieuwe zaak. Dat was erg moeilijk voor ons, maar we hebben daar de voorbije drie maanden mee leren leven.”

Volledig vernieuwd

Seddik en Samira namen de bakkerij over van bakker Dany D’Haeyere. “We hebben de zaak volledig vernieuwd. We zijn een artisanale bakkerij en we mikken zowel op Franse als Belgische klanten. Je kan bij ons terecht voor traditionele broden, brioches, baguettes, griesmeelbrood, platte oosterse broden, heerlijke patisserie, enzovoort. Tijdens het weekend zorgen we voor extra keuze”, aldus het bakkerskoppel. (CB)

De bakkerij is non-stop open van 6 tot 20 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier