De opening verliep allerminst van een leien dakje. "Alles was klaar om op zaterdag 14 maart open te gaan. Maar in extremis dwarsboomde de lockdown onze plannen", vertelt Seddik. "W...

De opening verliep allerminst van een leien dakje. "Alles was klaar om op zaterdag 14 maart open te gaan. Maar in extremis dwarsboomde de lockdown onze plannen", vertelt Seddik. "We wonen hier slechts vijfhonderd meter vandaan, vlak over de grens in Halluin. Door de coronamaatregelen ging de grens dicht en konden we niet meer naar onze nieuwe zaak. Dat was erg moeilijk voor ons, maar we hebben daar de voorbije drie maanden mee leren leven."Seddik en Samira namen de bakkerij over van bakker Dany D'Haeyere. "We hebben de zaak volledig vernieuwd. We zijn een artisanale bakkerij en we mikken zowel op Franse als Belgische klanten. Je kan bij ons terecht voor traditionele broden, brioches, baguettes, griesmeelbrood, platte oosterse broden, heerlijke patisserie, enzovoort. Tijdens het weekend zorgen we voor extra keuze", aldus het bakkerskoppel. (CB)De bakkerij is non-stop open van 6 tot 20 uur.