James Swevers (31) kreeg de passie voor brood en patisserie van kleins af ingelepeld. "Ik ben in een bakkerij opgegroeid. Mijn vader was bakker in de Provinciestraat in Antwerpen net achter het station. Daarna verhuisde we naar Blankenberge waar mijn ouders in de Bakkerstraat bakkerij Rik uitbaatten. Zeven jaar geleden gingen ze met pensioen en verhuisden ze naar Frankrijk."
...

James Swevers (31) kreeg de passie voor brood en patisserie van kleins af ingelepeld. "Ik ben in een bakkerij opgegroeid. Mijn vader was bakker in de Provinciestraat in Antwerpen net achter het station. Daarna verhuisde we naar Blankenberge waar mijn ouders in de Bakkerstraat bakkerij Rik uitbaatten. Zeven jaar geleden gingen ze met pensioen en verhuisden ze naar Frankrijk." James werd met open armen verwelkomd bij Atelier Lucas in Knokke. "Ik vond er een heerlijke werkomgeving en leerde er fantastische mensen en unieke recepten kennen. Na de dood van mijn vader, drie jaar geleden, ging ik dromen van een eigen zaak waar ik mijn ding kon doen", aldus James Swevers die ondanks de coronacrisis nooit twijfelde. "We zijn met de inrichtingswerken gestart toen corona uitbrak. Ik werkte vooral met kleine zelfstandigen en die hebben in coronatijd alles prachtig afgewerkt." "Mijn vrouw Annelies heeft een oog voor inrichting. Ze koos voor lichte kleuren en een antiek Frans interieur met oude elementen, lambrisering en ornamenten. Vanuit de winkelruimte hebben klanten een volledig open zicht op de warme kant van de bakkerij. Op de oven met vulkanische steen en op de authentieke Franse kneders", vertelt James. "Alle producten zijn van topkwaliteit. Startend van brood zonder kunstmatige toegevingen en bloem van zuiver Belgisch graan. We hebben trouwens een veldje in Westkapelle waar we in augustus oogsten. Ons polderbrood zal dan een 100 procent Knoks brood zijn, geteeld in Knokse grond en gemaakt met Knokse tarwe. Alles is met liefde voor het ambacht huisgemaakt, ook onze confituur en choco.""Annelies verwelkomt onze klanten 's morgens in onze gezellige tearoom. Zowel binnen- als buiten tellen we 25 plaatsen", zegt de uitbater van de unieke bakkerij-tearoom die zijn zaak naar zijn vader Henri noemde. (DM)